La Desaparició de l'Agència de Protecció del Territori: Un Cop a la Seguretat Urbanística a la Comunitat Valenciana La Desaparició de l'Agència de Protecció del Territori: Un Cop a la Seguretat Urbanística a la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Desaparició de l'Agència de Protecció del Territori: Un Cop a la Seguretat Urbanística a la Comunitat Valenciana

La portaveu adjunta del PSPV-PSOE a Les Corts Valencianes, María José Salvador, ha advertit que amb la "eliminació" de l'Agència de Protecció del Territori es dóna "via lliure a les estratègies especulatives", alhora que ha acusat al PP de "desprotegir" els ajuntaments en matèria urbanística amb aquesta decisió i ha preguntat al Consell si l'ha "consensuada" amb "els més de 300 municipis que s'han adherit" a l'organisme.

"Estem parlant d'una reivindicació històrica dels ajuntaments a la qual es va donar resposta durant els governs de Ximo Puig", ha defensat en un comunicat, alhora que ha valorat que l'agència "donava resposta a les peticions dels consistoris més xicotets que requerien d'un tècnic per a poder fer front a la gestió urbanística i no disposaven de recursos".

"L'agència es va crear per a donar solucions, primer a construccions fora d'ordenació i segon per a que no es cometessen irregularitats com les que s'estaven produint en les últimes dècades en la Comunitat Valenciana", ha insistit.

A més, Salvador ha considerat que no hi ha "cap estalvi" darrere d'aquesta mesura, sinó "un nou problema per a centenars d'alcaldes". "Estem davant d'una mesura purament partidista i zero productiva", ha recalcat.

Finalment, ha avisat que el Partit Popular "està donant via lliure a les estratègies especulatives" i, davant d'això, ha defensat que des del grup Socialista reclamen a la Conselleria que "aclareixi en quins criteris es basen per a tancar l'agència" i "com pensa minimitzar els impactes de l'urbanisme en el nostre territori".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal