La DANA posa aquest dissabte en risc per pluges i tempestats a totes les CCAA menys a les Illes Canàries La DANA posa aquest dissabte en risc per pluges i tempestats a totes les CCAA menys a les Illes Canàries
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La DANA posa aquest dissabte en risc per pluges i tempestats a totes les CCAA menys a les Illes Canàries

   

   La formació d'una DANA sobre la Península posarà aquest dissabte en avís groc o taronja a totes les comunitats autònomes d'Espanya, a excepció de les Illes Canàries, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

   En concret, a Andalusia estarà en risc per pluges i tempestats Almeria, igual que Huesca, Teruel i Zaragoza, a Aragó; Astúries, Cantàbria, Madrid, Múrcia o la ciutat de Melilla.

   A més, en avís taronja per pluges i tempestats estaran les Illes Balears; i Burgos i Soria a Castella i Lleó, on també estaran en avís groc pel mateix motiu Àvila i Segòvia.

   A Castella-la Manxa, tant pluges com a tempestats tindran en avís groc a les províncies d'Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara i Toledo; i, a Catalunya, en avís taronja Barcelona i Tarragona i en avís groc Lleida.

   Aquest dissabte també estaran en risc les províncies extremenyes de Càceres i Badajoz; i les pluges tindran en risc a Galícia a Lugo i Orense.

   En risc important per pluges i tempestats també estaran Navarra i La Rioja, així com Àlaba, Guipúscoa i Biscaia, al País Basc, i Castelló i Valencia a la Comunitat Valenciana, on la província d'Alacant estarà en risc per tots dos fenòmens.

   Aquest dissabte la formació d'una depressió aïllada en nivells alts sobre l'oest de la Península marcarà una situació d'inestabilitat, amb predomini de cels nuvolosos o coberts i abundants precipitacions amb tempestat, que es donaran de forma pràcticament generalitzada.

   S'espera que aquest siguen més intenses i abundants en la mitat nord-est peninsular i zones del centre. Poden arribar a ser forts i/o persistents, amb major probabilitat, en un ampli entorn des del País Basc i Navarra, passant per Aragó, aquest de l'altiplà Nord i nord de l'altiplà Sud, fins a Catalunya i la Comunitat Valenciana així com, al final, a Melilla, litoral sud-est i l'oest de Balears.

   A causa de la incertesa de la situació l'AEMET no identifica amb major exactitud aquestes zones, si bé espera que siguen menys intenses a Andalusia i extrem oest peninsular. A Canàries hi haurà intervals nuvolosos.

   No es descarta calitja a Balears i aquest peninsular, per la qual cosa les precipitacions podrien anar acompanyades de fang i s'esperen bancs de boira matinals en zones d'interior dels terços nord i aquest peninsulars.

   Les temperatures mínimes augmentaran en l'extrem nord i descendiran en el centre i sud, així com en l'oest de Balears, sense grans canvis en la resta. Les màximes tindran un descens generalitzat en la Península, que arribarà a notable en àmplies zones d'interior. Sense grans canvis en les illes i oest de Galícia.

   El vent bufarà del nord-est rolando a nord-oest a Canàries; nord-est en el Cantàbric i, amb intervals de fort al final, a Galícia; components sud i oest a Andalusia i Estret, variables en Alborán; i de components sud i est en la resta.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal