La Consellería paralitza totes la licitació de totes les línies Metropolitanes i anuncia 400 milions d'euros per adquirir 600 vehicles per a 38 línies de transport regular de passatgers La Consellería paralitza totes la licitació de totes les línies Metropolitanes i anuncia 400 milions d'euros per adquirir 600 vehicles per a 38 línies de transport regular de passatgers
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Consellería paralitza totes la licitació de totes les línies Metropolitanes i anuncia 400 milions d'euros per adquirir 600 vehicles per a 38 línies de transport regular de passatgers

     


La consellera assegura que està previst que el procés es duga a terme en un termini màxim de dos anys

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que el procés de renovació de les concessions de 38 línies de transport regular de passatgers contemplarà una inversió d'al voltant de 400 milions d'euros per a l'adquisició de 600 autobusos, entre models completament elèctrics, híbrids i en menor mesura convencionals.

Així s'ha expressat la consellera aquest dilluns, durant la seua intervenció en l'obertura de la jornada 'La comunicació de la mobilitat sostenible i del canvi climàtic', organitzada per la Càtedra Vectalia i la Càtedra Aigües d'Alacant de la Universitat d'Alacant (UA), segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La titular d'Infraestructures ha expressat la "voluntat política" del Consell per a "avançar des de tots els fronts, cap a formes més eficients i eficaços de transport de persones que tinguen el menor impacte possible en el medi ambient".

En aquest sentit, ha afirmat que la Generalitat "assumix el repte de que cap dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana manque d'un servei de transport interurbà modern, eficaç, eficient i sostenible".

Per açò, ha sostingut que el procés de renovació de les 38 concessions de línies de transport regular que s'està duent a terme va "més enllà d'un mer acte administratiu ja que és una aposta de futur".

Per províncies, Castelló rebrà 100 d'aquests vehicles, mentre que Alacant tindrà 240 i els 260 restants correspondran a les línies que operen a la província de València. Aquests autobusos estaran dotats de Sistemes d'Ajuda a l'Explotació (SAE), que permeten compartir informació en temps real sobre la ubicació del vehicle, aforament i qualsevol altra incidència que permeten millorar el servei.

"Està previst que tot aquest procés es duia a terme en un termini màxim de dos anys, si bé és la nostra voluntat acurtar-lo en la mesura del possible", ha ressaltat la consellera. A més, ha afegit que "mobilitat és sinònim d'oportunitat, d'ací que siga responsabilitat de l'Administració facilitar els millors mitjans de transport públic per a la ciutadania i que aquests serveis siguen universals, accessibles i, per descomptat, sostenibles".

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal