Joan Ribó defensa l'entrada de la Reial Senyera com a símbol de tots, no sols dels valencians catòlics Joan Ribó defensa l'entrada de la Reial Senyera com a símbol de tots, no sols dels valencians catòlics
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Joan Ribó defensa l'entrada de la Reial Senyera com a símbol de tots, no sols dels valencians catòlics

El portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València i exalcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha expressat la seua opinió sobre la presència de la Reial Senyera en la Catedral durant l'Et Deum, afirmant que aquest és un símbol "de tots, no sols dels valencians catòlics".

Ribó considera que reintegrar aquest acte religiós en la Processó Cívica del 9 d'Octubre planteja situacions del passat.

El exalcalde argumenta que l'entrada de Jaume I en l'Edat mitjana, enmig d'una guerra entre catòlics i musulmans, justificava l'Et Deum en aquell moment.

No obstant això, Ribó destaca que les circumstàncies han canviat i que sociològicament la religió dels valencians ha evolucionat.

Segons ell, el percentatge de valencians catòlics practicants no supera el 15%, mentre que hi ha un alt percentatge d'ateus, no practicants i persones d'altres religions.

Ribó emfatitza que la Reial Senyera és "la Senyera de tots, no sols dels valencians catòlics" i que incloure-la en l'Et Deum seria excloure als qui no són creients o retrocedir a l'Edat mitjana.

El representant de Compromís critica la "ideologia" conservadora de l'actual alcaldessa, María José Catalá, i considera que la seua decisió de recuperar l'entrada de la Reial Senyera en la Catedral és inacceptable.

Conclusió: Joan Ribó espera que en futures ocasions no es repetisca l'elecció de María José Catalá com a portadora de la Reial Senyera en la Processó Cívica, i advoca perquè hi haja més persones que puguen portar aquesta insígnia.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal