IU veu primordial una reforma fiscal per a un acord de govern i diu que ja hi haurà temps de parlar de ministeris IU veu primordial una reforma fiscal per a un acord de govern i diu que ja hi haurà temps de parlar de ministeris
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU veu primordial una reforma fiscal per a un acord de govern i diu que ja hi haurà temps de parlar de ministeris

El divendres, Izquierda Unida (IU) reunirà la seua Coordinadora Federal amb la investidura i el paper en Sumar com a teló de fons.

IU ha marcat com a prioritat per a un futur acord de govern amb el PSOE el desplegament d'una "profunda" reforma fiscal i coincideix amb Podem en mesures com l'augment del salari mínim, si bé receta calma ja que ja hi haurà temps per parlar dels ministeris.

A més, la formació reunirà la seua Coordinadora Federal, el màxim òrgan de direcció, per analitzar la situació política de cara a la investidura i també el seu paper en Sumar.

"Per a IU, ara estem en el moment en què creiem que és molt important parlar del què i el com. Potser no tant del qui, tindrem temps per a tot això", ha assenyalat la portaveu federal de la formació, Sira Rego, en roda de premsa telemàtica.

Al seu parer, un acord per a validar una coalició progressista amb el PSOE ha d'incloure necessàriament una reforma fiscal profunda, ja que és evident que la inflació actual té com a causa els "obscens" beneficis extraordinaris de les multinacionals.

D'aquesta manera, prendre mesures davant de la "bombolla especulativa" en sectors com l'energia o la banca és una qüestió primordial per a IU.

Preguntada sobre com han rebut els requisits de Podem traslladats el passat dissabte de cara a la investidura, IU ha indicat que també aspiren a millorar el salari mínim, avançar en les mesures contra el canvi climàtic, propiciar polítiques en favor de l'ocupació digna i progressar en l'agenda de la igualtat, reduint, per exemple, la bretxa salarial entre homes i dones.

REUNIÓ EL DIVENDRES PER VALORAR LA COYUNTURA POLÍTICA

D'altra banda, Rego ha apuntat que el divendres tindran la reunió de la seua Coordinadora Federal, on reflexionaran de forma col·lectiva sobre la posició política de la seua organització.

La cita convocada amb caràcter ordinari versarà sobre la investidura, la conformació del Govern progressista, la constitució del grup parlamentari, així com el seu paper i les aportacions que poden fer a la confluència de Sumar, el projecte liderat per Yolanda Díaz.

IU va defensar recentment la creació d'un sistema rotatori per a les portaveus adjuntes del grup parlamentari al Congrés, en aquelles que ara no figuren, amb l'objectiu que totes les formacions polítiques estiguen representades.

No figura cap debat sobre la doble militància, una qüestió que rebutja de ple Podem en el seu esborrany de nou document polític i organitzatiu, ja que no és un assumpte que hagen d'abordar perquè Sumar és una coalició de partits, com en el seu dia també ho va ser Unidas Podemos


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal