Exalcalde de Xiva (PP) condemnat per Malversació; el procés es va iniciar després de denúncia d'Esquerra Unida Exalcalde de Xiva (PP) condemnat per Malversació; el procés es va iniciar després de denúncia d'Esquerra Unida
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Exalcalde de Xiva (PP) condemnat per Malversació; el procés es va iniciar després de denúncia d'Esquerra Unida

L'alcalde de Xiva (València) entre 2005 i 2015, Manuel Haro, del PP, ha assumit una condemna d'un any i quatre mesos de presó i dos anys d'inhabilitació després d'admetre que malversava més de 100.000 euros d'una empresa municipal constituïda en 2008.

Tant Haro com el que va ser gerent d'aquella mercantil, Pascual Navarro, van admetre aquest dimarts davant la Secció Segona de l'Audiència Provincial els fets que els atribuïen tant la Fiscalia Anticorrupció com el Consistori de Xiva, governat pel PP des de les últimes eleccions municipals.

A més d'admetre els fets, tots dos condemnats ja han reintegrat als arques municipals els 105.084 euros malversats i s'han compromés a abonar, en cinc dies, una multa de 1.500 euros, la qual cosa els ha permès acordar amb les acusacions una substancial rebaixa en les condemnes reclamades, que inicialment eren de cinc anys.

En aquest mateix procés ha resultat absolt l'exregidor d'Urbanisme Marcos Navarro.

La Fiscalia considera Haro responsable d'autoritzar els esmentats pagaments des de les comptes de l'Ajuntament a les de l'empresa municipal Suma Xiva, i al gerent de falsificar les factures, ja que aquests ingressos no responien a cap treball efectiu.

De fet, part de les referides transferències va tenir com a destinació comptes bancàries controlades per l'exgerent d'aquesta firma o els seus familiars.

Aquests fets els va comunicar Esquerra Unida de Xiva a la Fiscalia Anticorrupció el 2015, quan formava part d'un Govern municipal pentapartit (que va governar en minoria liderat per Compromís).

Posteriorment es va sumar a la causa com a acusació particular l'Ajuntament de Xiva, al qual els processats hauran d'abonar també les costes processals, segons es recull a la sentència.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal