Escola valenciana llança la nova campanya del 'Voluntariat pel valencià' que passarà per Camp de Túria Escola valenciana llança la nova campanya del 'Voluntariat pel valencià' que passarà per Camp de Túria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Escola valenciana llança la nova campanya del 'Voluntariat pel valencià' que passarà per Camp de Túria


   Escola Valenciana ha llançat la nova campanya del Voluntariat pel Valencià, el programa d'intercanvi lingüístic, amb què col·labora l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que es presentarà el pròxim dijous, 28 de setembre, a les 18.30 hores, al Saló d'Actes del Col·legi Major Rector Peset de València.

   Per mitjà de la tercera edició del 'Tasta el Valencià', l'entitat promou la llengua pròpia a partir del coneixement de la cultura culinària valenciana. L'acte acollirà l'edició en paper del llibre 'Tasta el Valencià II', que recull experiències de la cuina tradicional de les comarques valencianes de les Valls del Vinalopó, la Marina Baixa, el Comtat, el Baix Vinalopó, la Plana Baixa i l'Horta Nord.

   També, s'hi presentaran nous vídeos amb receptes i parlars del Maestrat, la Vall d'Albaida, el Camp de Morvedre i el Camp de Túria, continuant així amb la ruta gastronòmica encetada en 2021, avança l'entitat cívica en un comunicat.

   Hi intervindran la presidenta d'Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena, la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó Doménech, la coordinadora del Voluntariat pel Valencià, Xon Doménech Agramunt, així com Joan Vila i Colomer, col·laborador del Tasta el Valencià.

   Escola Valenciana ha iniciat el període d'inscripció al Voluntariat pel Valencià 2023-24 fins al 2 d'octubre. En aquest termini, les persones que vulguen ser voluntàries, en els rols d'aprenents i d'ensenyants, poden formalitzar-ho mitjançant el web: https://escolavalenciana.org/voluntariatpelvalencia.

GRUPS DE CONVERSA

   Escola assignarà les parelles o els grups de conversa corresponents perquè persones interessades a aprendre o practicar valencià puguen fer-ho. El programa, que és totalment gratuït, posa en contacte persones del mateix municipi per a conversar en valencià mentre passegen, visiten un museu o practiquen esport.

   Escola Valenciana, igualment, ofereix una modalitat en línia, per a apropar el valencià a persones que viuen lluny o que els resulta més convenient així.

   Des de la seua creació l'any 2005, el Voluntariat ha format més de 10.000 parelles lingüístiques arreu del País Valencià. Així mateix, moltes persones voluntàries continuen repetint i, a més a més, també hi ha aprenents que després passen a fer-se ensenyants, destaquen.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal