En nou Centre de Salut a Pacadar: Riba-roja accelera l'adjudicació abans de la fi del 2024 En nou Centre de Salut a Pacadar: Riba-roja accelera l'adjudicació abans de la fi del 2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

En nou Centre de Salut a Pacadar: Riba-roja accelera l'adjudicació abans de la fi del 2024

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, acompanyat de les regidores d'Urbanisme, Teresa Pozuelo, i de Sanitat, Esther Gómez Laredo, van mantindre una reunió matinal ahir dilluns d'alta importància amb el secretari autonòmic de Sanitat, Francisco José Ponce, per impulsar amb fermesa el projecte del nou Centre de Salut de Riba-roja. Aquest centre ocuparà una àrea destacada de 1.958 metres quadrats a Pacadar.

En aquesta trobada, també van ser acompanyats pel director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures, Pedro López Redondo, i la directora general d'Atenció Primària, Eva Suárez.

El responsable de Sanitat ha manifestat el seu compromís inequívoc d'agilitzar els procediments necessaris per garantir que les obres d'aquesta fonamental infraestructura sanitària estiguen adjudicades abans de la fi de 2024. Després de la cessió del terreny per part del consistori, el projecte actualment es troba en fase de validació per part de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, que emetrà un informe de viabilitat patrimonial a finals d'octubre.

Un cop superat aquest tràmit, es procedirà a licitar el projecte tècnic i, posteriorment, es duran a terme les obres de construcció del centre de salut, amb un pressupost estimat de 6 milions d'euros i un termini d'execució d'aproximadament un any i mig.

El futur centre de salut de Riba-roja comptarà amb 13 metges de família, 3 infermeres, 1 pediatre, 1 fisioterapeuta i 2 auxiliars d'infermeria, un d'ells especialitzat en rehabilitació. També comptarà amb 1 auxiliar administratiu i 1 zelador. Actualment, el fisioterapeuta i l'auxiliar d'infermeria de la unitat de rehabilitació exerceixen les seues funcions en un edifici proporcionat per l'ajuntament al carrer Garelli i Pastor. A més, a prop del futur centre de salut de Pacadar es construirà una àrea de rehabilitació i un punt d'ambulàncies Samu (Servei d'Atenció Mèdica Urgent).

Els terrenys on s'erigirà aquest futur centre de salut són part dels 50.000 metres quadrats adquirits per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria després de l'aprovació en Ple en 2021. Aquests terrenys formaven part d'un programa d'actuació integrada (#PAI) que preveia la construcció de més de 555 habitatges, i que va ser anul·lat a causa de l'incompliment de l'urbanitzador del pla urbanístic. Un cop estiga operatiu el nou centre de salut de Pacadar, l'actual centre de salut continuarà brindant atenció a la zona central i als barris adjacents.

Aquestes noves instal·lacions sanitàries satisferan la creixent demanda de serveis de salut per a una població de 35.000 residents a Riba-roja de Túria i al veïnat de Loriguilla. Estaran ubicades en un emplaçament privilegiat amb excel·lents connexions de transport públic, incloent una parada del Conecta Metre i accessos segurs per a vianants i ciclistes.

Després de la reunió, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha subratllat la "sòlida sintonia" amb els responsables de Sanitat i ha destacat que "el nou Centre de Salut és crucial per al nostre municipi, ja que estem experimentant un creixement poblacional exponencial, i és necessari proporcionar un servei assistencial de primera classe en instal·lacions que estiguin a l'altura d'aquesta necessitat".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal