Emma Suárez, Gonzalo de Castro i Vicente Villanueva a les preestrenes del Festival de Cinema de Paterna Emma Suárez, Gonzalo de Castro i Vicente Villanueva a les preestrenes del Festival de Cinema de Paterna
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Emma Suárez, Gonzalo de Castro i Vicente Villanueva a les preestrenes del Festival de Cinema de Paterna

Dilluns que ve 25 de setembre, dins del marc del Festival de Cinema de Paterna "Antonio Ferrandis", els cinemes Kinépolis de Paterna acolliran la preestrena de "La ternura", la nova pel·lícula del valencià Vicente Villanueva (Toc Toc, El juego de las llaves). La presentació serà a càrrec del propi director i els dos protagonistes, la guanyadora del premi especial del Festival de Cinema de Paterna "Antonio Ferrandis" en 2017 i de 3 premis Goya, Emma Suárez, i el guanyador del premi Ondas, Gonzalo de Castro.


Basada en el text teatral del dramaturg espanyol Alfredo Sanzol que s'ha convertit en un dels fenòmens teatrals dels últims anys, el film està protagonitzat també per Alexandra Jiménez (Sota teràpia, Històries per a no contar), Fernando Guallar (El juego de las llaves, Tras la pared), Anna Moliner (Las chicas del cable, Hache) i Carlos Cuevas (Donde caben dos, La piel del tambor), que donen vida als nàufrags d'aquesta història plena d'embolics, riures i grans dosis de tendresa.

Sobre el treball d'adaptar el llibret teatral per a convertir-lo en una pel·lícula, fet pel mateix Villanueva, el director assenyala: "La meua intenció no consisteix a rodar de manera "clàssica" o "convencional" l'obra de teatre confiant en les bondats del text i dels actors, sinó convertir-la en una pel·lícula dinàmica, visualment expressiva i interessant, on la càmera siga un element narratiu més, que no sols "retrate" l'acció, sinó que interactue amb ella". El rodatge va transcórrer per diverses localitzacions de Las Palmas de Gran Canàries, Madrid i la platja de Cosón, en Samaná (República Dominicana).

La Reina Esmeralda (Emma Suárez) odia als homes perquè sempre han condicionat la seua vida i li han llevat la llibertat, així que no està disposada al fet que les seues filles tinguen el mateix destí que ella. Quan la Flota passa prop d'una illa que la Reina creu deserta invoca una tempestat que afona el vaixell en el qual viatgen. El seu pla és quedar-se a viure en aqueixa illa amb les seues filles per a no tornar a veure un home en la seua vida.

El problema és que trien una illa en la qual des de fa vint anys viu un llenyataire (Gonzalo de Castro) amb els seus dos fills que van fugir allí per a no tornar a veure una dona en la seua vida. Quan la Reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, tement per la seua vida, es visten d'homes per a protegir-se.

I ací comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

La Ternura és una coproducció hispà-dominicana de Pris&Batty (8 Apellidos vascos, 8 Apellidos catalanes, Toc Toc), La Ternura la pel·lícula A.I.E, i Badia Carei per part dominicana; i compta amb la participació d'RTVE i Movistar+. Universal Pictures International Spain distribuirà la pel·lícula a Espanya amb estrena exclusiva en sales de cinema el 29 de setembre.

Mitjançant les Preestrenes del Festival Antonio Ferrandis, Kinepolis i l'Ajuntament de Paterna, amb el suport de Consultia Business Travel, pretenen consolidar la connexió entre València i els principals noms que integren el cinema espanyol a través de diferents preestrenes i presentacions especials. El mes de gener passat, el cicle va iniciar la seua setena temporada consecutiva i en 2023 ha comptat ja amb esdeveniments dedicats a les pel·lícules Lobo feroz, La niña de la comunión, Mari(dos), De Caperucita a loba, Como Dios manda, El hombre del saco, Mi soledad tiene alas i El Cuco.

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal