Els socialistes europeos Celebraran un Congrés a Màlaga en novembre per definir les prioritats Europees de cara a les eleccions del 2024 Els socialistes europeos Celebraran un Congrés a Màlaga en novembre per definir les prioritats Europees de cara a les eleccions del 2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els socialistes europeos Celebraran un Congrés a Màlaga en novembre per definir les prioritats Europees de cara a les eleccions del 2024

El Partit Socialista Europeu (PSE) durà a terme un Congrés a Màlaga els dies 10 i 11 de novembre en el qual definirà les seues prioritats de cara a les eleccions europees que se celebraran a la primavera de 2024.

La trobada, organitzada en col·laboració amb el PSOE, reunirà a Espanya primers ministres, caps d'estat, líders, activistes i militants de la família socialista procedents d'arreu d'Europa. Adoptaran també una resolució sobre els aspectes claus per a aquesta família política i triaran la seua nova cúpula directiva.

Segons ha indicat el PSOE en un comunicat, el president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha mostrat satisfet per la celebració del congrés a Espanya i ha assenyalat que és "crucial" per a presentar les seues prioritats de cara a les europees de l'any que ve, que són fonamentals per a establir de forma clara quina Europa volem per al futur".

Sánchez considera que en aquestes eleccions s'escollirà si la Unió Europea continua avançant "pel camí que va traçar des dels seus orígens" o, pel contrari, torna a "temps foscos ja oblidades", ha indicat.

En la mateixa línia, Sánchez ha subratllat, segons el comunicat del PSOE, que en les eleccions generals del 23 de juliol la ciutadania espanyola va deixar clar que "no vol retrocedir".

"Com a secretari general del PSOE, estic encantat de ser amfitrió d'aquest Congrés a Espanya, on demostrarem que som molt més forts que el populisme de dreta que està creixent entre nosaltres", ha afegit.

D'altra banda, el president del PSE, Stefan Löfven, ha assenyalat que Europa troba a Espanya un model de societat progressista, una democràcia forta que respecta les dones i les minories i una economia que aprofita les oportunitats d'una transició verda justa. També un actor internacional segur i connectat: "aquest és l'exemple que ofereix Espanya, gràcies al president del Govern Pedro Sánchez", ha elogiat.

Löfven ha assegurat que "amb el PSOE, Espanya té un defensor contra una dreta populista que aviva la intolerància i ignora la crisi climàtica. Com a Partit dels Socialistes Europeus estem amb el PSOE, en defensa dels valors progressistes a tota Europa".

En l'actualitat, els partits membres del PSE encapçalen sis governs de la UE (Espanya, Alemanya, Portugal, Dinamarca, Romania i Malta) i formen part de la coalició de govern en altres quatre Estats membres (Bèlgica, Eslovènia, Estònia i Luxemburg). A més, vuit comissaris europeus formen part d'aquesta família política.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal