Els problemes amb el transport escolar afecten també a Bétera i intervé la policia local Els problemes amb el transport escolar afecten també a Bétera i intervé la policia local
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els problemes amb el transport escolar afecten també a Bétera i intervé la policia local

Segons ha publicat levante-emv el problema del transport escolar continua donant que parlar i pertorbant la vida dels alumnes i dels pares. Sense que fins hui se sàpia exactament que ha estat ocorrent i, per què la Generalitat no ha actuat enèrgicament encara.

A causa dels imprevistos que han succeït des que va començar el curs escolar amb els autobusos escolars, un nou incident s'ha produït a Bétera. La Policia Local va aixecar acta el dia 19 de setembre a l'empresa concessionària del servei perquè un dels autobusos que transporta els estudiants al CEIP Lloma del Mas tenia matrícula estrangera. Aquesta circumstància va ser advertida per un pare d'un dels menors que són traslladats al col·legi.

Després de rebre l'avís, la Policia Local de Bétera es va personar en el lloc de la ruta per a fer les comprovacions pertinents i va corroborar que el vehicle tenia matrícula italiana. Es va identificar el conductor i l'empresa concessionària del servei i es va realitzar un informe on es recull que els agents van advertir al conductor que aquestes rutes han de fer-se amb vehicles adaptats específicament al transport de menors, una circumstància que aquest autocar no complia. De fet, segons ha pogut saber aquest diari, la targeta de transport es trobava en tràmits d'homologació per part de l'empresa.

Segons l'ajuntament, aquest informe ha sigut traslladat a la Conselleria de Mobilitat perquè valorin el que ha succeït. De manera paral·lela, les regidories d'Educació, Seguretat Ciutadana i Serveis Jurídics de l'ajuntament estan realitzant "les actuacions pertinents" per a recopilar tota la informació necessària i avaluar si l'empresa adjudicatària del contracte està complint amb els plecs del mateix. En cas contrari, "s'emprendran les accions necessàries per al bon funcionament del servei".

A més, la Policia Local ha continuat assistint a les voltants del centre educatiu CEIP Lloma del Mas per a vigilar que no torne a repetir-se l'incident i, en cas que sí, informar a l'ajuntament per a remetre-ho, de nou, a la conselleria. Fins al moment, l'autobús amb matrícula italiana no ha tornat a circular.

A més, l'autobús no compta amb la distintiva exigida per la normativa estatal (Reial Decret 443/2001), on es recull que tots els vehicles dedicats al transport escolar han d'estar identificats mitjançant el senyal V-10, que haurà de col·locar-se dins del vehicle en la part frontal i en la part posterior del mateix perquè siga visible des de l'exterior. A més, junt al parabrisa, a la dreta del conductor, el plec de condicions del contracte especifica que haurà de portar "un cartell indicatiu que es tracta d'un transport escolar de l'Ajuntament de Bétera".

L'empresa adjudicatària d'aquest servei municipal especifica en el plec que el pressupost de licitació és de 21.750 euros per curs escolar i en 10 mensualitats. Va ser signat en 2021 i té una vigència de quatre anys.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal