El TSJ de València declara Nul el Despatxament d'una Dona embarassada per 'l'Ús Excessiu del Mòbil en el Treball' El TSJ de València declara Nul el Despatxament d'una Dona embarassada per 'l'Ús Excessiu del Mòbil en el Treball'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El TSJ de València declara Nul el Despatxament d'una Dona embarassada per 'l'Ús Excessiu del Mòbil en el Treball'

El Tribunal Superior de Justícia de València ha declarat nul el despatxament d'una dona embarassada per l'ús excessiu del mòbil en el treball i obliga l'empresa a readmetre-la i a abonar-li el salari deixat de percebre des de la data del despatxament.

Aquest nou fallo anul·la el cessament al considerar que s'han vulnerat els seus drets fonamentals i, per tant, és contrari al dictat en primera instància pel Jutjat de l'Àrea Social núm. 8 de València, en el qual es va declarar el despatxament com procedent.

"És evident que l'empresa no acredita que les faltes que se li imputen a la carta de despatxament tinguin suficient gravetat i culpabilitat, com una disminució del rendiment o que haja estat desatès algun ordre de treball en una data determinada", afirma Amparo Gimeno, advocada de l'afectada.

El Tribunal autonòmic va identificar diverses irregularitats en la decisió inicial de l'empresa. En primer lloc, que l'acte del despatxament no es correspondia proporcionalment amb el suposat ús excessiu del telèfon. A més, que la carta de despatxament no detallava adequadament els fets que justificaren una mesura tan dràstica.

Per part seua, la treballadora havia notificat el seu embaràs tant a l'empresa com als seus companys amb anterioritat al despatxament i tenia una valoració mèdica com a "persona especialment sensible per gestació, realitzada amb la finalitat de determinar quines condicions del lloc de treball podien presentar risc i proposar mesures preventives", segons es detalla en la sentència.

"Entenem que aquest fallo suposa un pas més en la protecció dels drets dels treballadors, en especial de les treballadores embarassades, davant el poder sancionador i disciplinari de l'empresa de l'article 58 de l'Estatut dels Treballadors, que recull les faltes i sancions", denuncia l'advocada.

Segons indica, al declarar-se la nul·litat del despatxament, la treballadora ha sigut readmesa a l'empresa, en un altre departament però en un lloc de la mateixa categoria i amb les mateixes condicions que ostentava abans del despatxament. "Després de tot el treball que ha suposat el procediment, considerem que s'ha fet justícia per a la nostra clienta".





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal