El TC rebutja el recurs del PP contra l'eutanàsia i limita l'objecció de consciència als sanitaris El TC rebutja el recurs del PP contra l'eutanàsia i limita l'objecció de consciència als sanitaris
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El TC rebutja el recurs del PP contra l'eutanàsia i limita l'objecció de consciència als sanitaris

   

   El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat en el seu Ple d'aquest dimecres el recurs contra la Llei de l'Eutanàsia (LORE) presentat pel PP, com ja fera el març passat amb el de Vox, basant-se igualment en què no hi ha "obligació de mantindre's amb vida", si bé ha respost algunes qüestions noves per a limitar l'objecció de consciència als professionals sanitaris enfront de la petició dels 'populars', que plantejaven estendre-la a les persones jurídiques.

   Segons ha informat el TC, "la sentència resol, desestimant-les, dos queixes noves relatives a l'objecció de consciència de les persones jurídiques i a la utilització del procés preferent i sumari per a tutelar l'eutanàsia".

   "En relació amb l'objecció de consciència de les persones jurídiques i d'acord amb la configuració constitucional d'aquest dret, la sentència sosté que les úniques actuacions susceptibles de ser exonerades del deure legal de garantir el dret de prestació d'ajuda per a morir, en els termes en què ha sigut configurada per la LORE, per estar emparades en l'objecció de consciència, són les intervencions dels professionals sanitaris, qualsevol que siga la seua categoria professional, en l'execució efectiva d'aquesta prestació", contesta la cort de garanties.

   Aclareix que "és solament respecte de tals intervencions quan ha de constatar-se que poden donar-se situacions de conflicte per conviccions íntimes, ideològiques o morals, que justifiquen l'apartament del professional sanitari davant una intervenció que constitueix, amb caràcter general, un imperatiu legal".

   "Més enllà d'aquests casos excepcionals, estendre l'objecció de consciència a un àmbit institucional com pretenen els recurrents, no solament mancaria de fonament constitucional, sinó que posaria en risc l'efectivitat de la prestació sanitària", fixen els magistrats.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal