El mateix Consell que elimina de la seua agenda 'la Violència de Gènere', diu no saber perquè hi ha menys denúncies El mateix Consell que elimina de la seua agenda 'la Violència de Gènere', diu no saber perquè hi ha menys denúncies
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El mateix Consell que elimina de la seua agenda 'la Violència de Gènere', diu no saber perquè hi ha menys denúncies

   

   La Generalitat ha instat aquest dilluns a les víctimes de violència de gènere a denunciar i ha subratllat la necessitat d'analitzar "què està fallant" ja que de les set dones assassinades en el mes d'agost solament una havia denunciat

Ho diu un Consell que com a Govern abandona les tesis socials de la violència masclista. En el qual VOX ha imposat les seues tesis de 'violència intrafamiliar'. Tornant al clàssic reaccionari de 'ningú ha d'intervindre en el que ocorre entre una parella'


En la concentracions s'ha vist a la segona autoritat de la Generalitat, la presidenta de la mesa de Les Corts, l'hem vista separar-se intencionadament de la pancarta comuna. La pròpia Secretària Autonòmica i la Direcció General han abandonat tota referència a la Violència de Gènere, substituint-la per Violència contra la dona . Són gestos que ajuden a frenar l'avanç pel qual caminava la societat. Ni Quinzá, ni del Banc s'atreveixen a preguntar-se perquè dos de l'agressors (sempre homes) han usat les seues 'armes reglamentàries'. Tampoc expliquen, com facilitaran les denúncies i la protecció a les denunciants.

El cas de la dona d Alzira és de llibre. Una dona que és assassinada després d'amenaçar l'home (el seu marit) al fill comú amb la mamà pistola. La dona havia anat a recollir les seues coses del pis.

   La secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat i el comissionat per a la Lluita contra la 'Violència sobre la Dona', Felipe del Baño, han participat aquest dilluns via telemàtica en el Comité de Crisi convocat pel Ministeri d'Igualtat per a l'avaluació dels últims assassinats confirmats per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, un d'ells dimecres passat a Alzira, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

   En aquest cas, un policia retirat de 70 anys presumptament va matar la seua exdona de 58, de la qual estava separat, després d'atrinxerar-se amb ella en un garatge d'una vivenda d'Alzira, a la qual havia anat la víctima per a realitzar unes gestions acompanyada del seu fill al que, segons el seu relat, l'agent, que es va llevar la vida després del crim, també va encanonar amb una pistola.

   Després del repunt de dones mortes a les mans de les seues parelles o ex-parelles al juliol i agost, Quinzá ha destacat la necessitat d'analitzar "què està fallant" i ha assenyalat que és "fonamental" que "des de les administracions continuem implementat mesures de conscienciació perquè la societat sàpia que la violència de gènere és un problema de tots i totes", ja que, en moltes ocasions, "és l'entorn qui pot percebre una violència que la dona estén a normalitzar i, per tant, no es veu com una víctima i no denuncia".

   Quinzá ha assegurat que des de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda se'n va a continuar treballant per a "garantir una atenció integral" a les dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles i, "prova d'això", és la creació, dins del seu organigrama, "del Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona", ha exposat.

   El comité d'aquest dilluns és el segon convocat aquest estiu, després que el juliol passat es registraren huit assassinats de dones a les mans de les seues parelles o ex-parelles. L'objectiu d'aquestes reunions és efectuar una anàlisi exhaustiva i detallat dels antecedents, així com dels mateixos assassinats, amb l'objectiu d'obtindre informació útil per a avançar en la prevenció i detectar els punts febles de les accions realitzades.

   Es tracta d'una mesura engegada al juliol del 2022 que es convoca en els períodes amb una "alta concentració" d'assassinats de dones, és a dir, cinc o més, o en aquells en els quals concórreguen circumstàncies de "especial rellevància". Des d'aleshores, el Ministeri d'Igualtat ha activat el comité de crisi en quatre ocasions: al desembre del 2022, després d'onze dones assassinades; al gener del 2023, després de huit assassinats; el maig passat, quan es van cometre sis crims; i el mes passat, al juliol, que va registrar huit morts més.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal