El Corrent del Golf s'afebleix i es confirma científicament El Corrent del Golf s'afebleix i es confirma científicament
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Corrent del Golf s'afebleix i es confirma científicament

L'ajornament del transport d'aigua de la Corrent del Golf a través de l'Estat de Florida genera interrogants

En un estudi recent, s'ha observat que el transport d'aigua de la Corrent del Golf a través de l'Estat de Florida ha disminuït en un 4% durant les últimes quatre dècades, tot i que no hi ha certesa sobre la causa d'aquesta tendència.

La Corrent del Golf, una important corrent oceànica a la costa oriental dels Estats Units i part de la circulació de l'Oceà Atlàntic Nord, juga un paper crucial en el temps i el clima, i un debilitament podria tenir implicacions significatives.

Segons un article publicat a Geophysical Research Letters, es conclou amb un alt grau de confiança que el transport de la Corrent del Golf s'ha reduït aproximadament un 4% en els darrers 40 anys, constituint la primera evidència observacional concluent i inequívoca d'un canvi significatiu en aquesta corrent oceànica en el passat recent.

El lloc d'estudi, l'Estat de Florida, és una àrea crucial en termes de clima, ja que la Corrent del Golf afecta les condicions meteorològiques, climàtiques i costaneres regionals, així com la temperatura de l'aire a Europa i l'activitat d'huracans a l'Atlàntic Nord.

Tot i aquestes observacions, no s'ha determinat encara si el debilitament de la Corrent del Golf és atribuïble al canvi climàtic o a factors naturals. L'article assenyala que estudis futurs haurien d'intentar identificar-ne la causa.

El document destaca que aquesta és la prova més sòlida i definitiva del debilitament d'aquesta important corrent oceànica, però no pot precisar si aquesta disminució està relacionada amb el canvi climàtic o és una variació natural.

Per realitzar l'estudi, els investigadors van aplicar una tècnica anomenada modelatge bayesià per combinar milers de punts de dades de tres conjunts de dades independents per determinar el transport d'aigua a través de l'Estat de Florida des de 1982. Els resultats van proporcionar evidència clara d'un canvi significatiu a llarg termini en la Corrent del Golf.

Aquesta investigació és important per entendre els canvis passats en aquesta corrent oceànica i com poden afectar el clima i els esdeveniments extrems com sequeres, inundacions i huracans.

*Article traduït de Geophysical Research Letters publicat per Crònica CT.

Imatge

Crònica CT

Pot llegir-ho perquè som Creative Commons.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal