El Consell cessa el subsecretari de Justícia (Vox) en conéixer que va ser condemnat per violència de gènere en 2011 El Consell cessa el subsecretari de Justícia (Vox) en conéixer que va ser condemnat per violència de gènere en 2011
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell cessa el subsecretari de Justícia (Vox) en conéixer que va ser condemnat per violència de gènere en 2011


   El Consell ha cessat aquest dijous de manera immediata al subsecretari de la Conselleria de Justícia, Luis Manuel Martín Domínguez (Vox), després de conéixer la titular del departament, Elisa Núñez, en aquesta mateixa jornada que va ser condemnat per violència de gènere en 2011, en una sentència aconseguida per conformitat.

   Així ho ha anunciat la portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, acompanyada per la consellera de Justícia, després d'una reunió extraordinària del ple del Consell celebrat aquesta vesprada i anunciat poc abans de les 17.00 hores.

   Merino ha detallat que Elisa Núñez ha tingut coneixement en el matí d'aquest dijous que el subsecretari va ser condemnat per violència de gènere, en una sentència per conformitat. Núñez ha parlat "immediatament" amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i s'ha reunit aquesta vesprada el ple per a tractar una qüestió que l'Executiu ha qualificat de "greu".

   Merino ha assenyalat que "es tracta d'una fallida absoluta de confiança" de la consellera, per la qual cosa s'ha procedit al seu "cessament de forma immediata" i la setmana vinent es nomenarà a un nou sotssecretari.

   La consellera de Justícia ha rebutjat donar més informació sobre la condemna en considerar-ho un "tema bastant personal" i no voler "vulnerar el dret a la intimitat i respectar tota la legislació en matèria de protecció de dades".

Plou sobre mullat i comença a ser riuada

 El motiu d'aquesta dràstica mesura va ser la revelació que Domínguez, qui forma part de VOX, havia estat condemnat per violència de gènere en 2011, en una sentència obtinguda per conformitat.

 La consellera de Justícia, Elisa Núñez, va ser informada d'aquesta condemna durant la jornada, la qual cosa va desencadenar una sèrie de decisions polítiques. La Consellera Núñez és una figura destacada de VOX i forma part de la quota d'aquest partit en el Govern valencià.

El que fa que aquest escàndol siga encara més cridaner és que no és un cas aïllat dins de VOX a la Comunitat Valenciana. Carlos Flores, el cap de llista de VOX per la Comunitat Valenciana en les eleccions generals de 23J, va ser condemnat per violència masclista contra la seua exparella. Aquest polític va mantindre un discurs polèmic sobre la postura de VOX en relació amb la violència de gènere, ignorant la seua pròpia condemna.

Malgrat les revelacions, la consellera de Justícia va rebutjar oferir més detalls sobre la condemna, argumentant que es tracta d'un assumpte "bastant personal" i que respecta la legislació de protecció de dades i la privadesa.

Aquest incident no només arrosegue ombres sobre la figura de Luis Manuel Martín Domínguez, sinó que també planteja preguntes incòmodes per a VOX i la consellera nomenada per Calos Mazón,   El fet que VOX tinga un lloc de diputat en el Parlament espanyol, ocupat per Carlos Flores, afegeix més complexitat a aquest assumpte, plantejant interrogants sobre  l'ètica del partit en assumptes relacionats amb la violència de gènere.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal