El Consell aprova l'avantprojecte per eliminar Successions i donacions, un impost que amb la recaptació d'un any permet construir dos Hospitals El Consell aprova l'avantprojecte per eliminar Successions i donacions, un impost que amb la recaptació d'un any permet construir dos Hospitals
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell aprova l'avantprojecte per eliminar Successions i donacions, un impost que amb la recaptació d'un any permet construir dos Hospitals

 

El Consell elabora l'avantprojecte per eliminar l'Impost de Successions i donacions, un impost ja reduit i bonificat -per a vivendes habituals- en un 95% a la Comunitat i totalment per quantitats inferiors a 100.000 euros en familiars i 156.000 en fills menors de 21 anys, pel que es tracta d'un impost progressiu després d'aquestes exempcions i que afecta realment als grans patrimonis, no a les xicotetes famílies i herències normals o majoritàries. No obstant això, la desaparició de l'Impost deixarà un forat en les arques que hauran de ser cobertes mitjançant baixades en despeses socials, o de qualsevol altre tipus. En cadascun dels anys 2020 a 2022, les quantitats anuals recaptades rondaven els 400 milions d'euros. Quantitat anual que, per exemple, donarien per construir 2 hospitals com el nou Hospital Arnau de Vilanova de Paterna i dotar-lo ó més de 10 col.legis.

L'impost sobre successions i donacions es considera una eina efectiva per reduir la desigualtat econòmica i redistribuir la riquesa. Ajuda a prevenir la concentració de grans fortunes en unes poques mans, la qual cosa pot contribuir a una societat més equitativa. L'Impost de Successions s'utilitza també com a eina per evitar l'Evasió Fiscal. Sense aquest impost, les persones amb grans fortunes podrien buscar formes de transferir els seus actius a través d'herències i donacions per evitar impostos sobre la renda o altres impostos.

Els governs del PP i VOX eliminaran l'impost i ho anomenen "impost a la mort", una denominació que intenta evitar discutir sobre el fons de l'objectiu real de l'impost.

El Govern valencià ha aprovat, en el ple que ha celebrat a Castelló, l'avantprojecte de llei que permetrà acabar a la Comunitat Valenciana amb el pagament per successions i donacions, com ha assenyalat la portaveu del Consell, Ruth Merino. L'acord el que fa és bonificar en un 99% la quota resultant, amb el que realment només es pagarà un 1%, una cosa ridícula, que significarà una recaptació mínima d'aqueixos 400 milions

La també consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, que ha comparegut en roda de premsa per a donar a conèixer els acords adoptats en la reunió de l'executiu autonòmic, ha afirmat que amb aquest avantprojecte de llei i la modificació de la norma referida a l'impost de Successions i Donacions es dóna "un pas més en la ferma decisió del Consell d'acabar d'una vegada per sempre amb eixe "impost a la mort".

En aquest sentit, la portaveu ha rebutjat que els ciutadans de la Comunitat "hagen de seguir pagant imposats en un moment tan complicat com la mort d'un familiar i pagar per duplicat, per fer-se càrrec de béns que dels quals els seus familiars ja han pagat impostos durant tota la seua vida".

Ruth Merino ha insistit que "va ser el primer acord que es va adoptar" per part el Consell després de prendre possessió, en el "ple de juliol", i ha valorat que hui es done "un pas més per a l'aprovació d'eixe avantprojecte com a pas previ a l'aprovació del projecte final de modificació de la llei" corresponent "i a la seua tramitació a Les Corts".

A Castelló, per exemple, no més 2000 persones paguen l'impost cada any.

La consellera ha assegurat que decisions com aquesta suposen parlar de "dades, nombres i persones". Aprofitant la seua compareixença a Castelló, Merino ha detallat que en aquesta província "seran aproximadament unes 2.000 persones, més totes les seues famílies, les que es veuran beneficiades per la modificació" duta a terme, al mateix temps que ha apuntat que suposarà aproximadament un muntant de "24 milions d'euros en Castelló que es quedaran en les butxaques de totes eixes famílies per a fer amb ells el que lliurement vullguen".

Igualment, la titular d'Hisenda, Economia i Administració Pública ha ressaltat que la mesura impulsada per l'executiu valencià permetrà a eixes persones tindre i mantindre "eixos béns als quals potser en altres circumstàncies hagueren hagut de renunciar com a herència o que demanar préstecs per a pagar l'impost".

"Eixos diners quedaran en les butxaques dels ciutadans", ha insistit Ruth Merino, que ha afegit que a la Comunitat Valenciana eren 5.000 les persones que a l'any "havien de renunciar a les seues herències per no poder-se fer càrrec d'eixe impost" de successions o donacions.

La portaveu de l'executiu autonòmic ha manifestat que la seua supressió és "una qüestió de justícia, de moralitat" i també una mesura per a "incentivar l'economia de les famílies i conseqüentment de la Comunitat Valenciana".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal