Díaz rellança Sumar i subratlla que continuarà com a 'moviment ciutadà': 'Sumar té més futur que mai' Díaz rellança Sumar i subratlla que continuarà com a 'moviment ciutadà': 'Sumar té més futur que mai'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz rellança Sumar i subratlla que continuarà com a 'moviment ciutadà': 'Sumar té més futur que mai'

  


Díaz fixa com a senyal d'identitat l'escolta i l'obertura a la societat civil, prioritzant la "política útil" davant del "soroll".


La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha subratllat que relançarà el seu projecte polític i ha deixat clar que Sumar continuarà sent un "moviment ciutadà", juntament amb tots els "actors polítics". "Sumar té més futur que mai", ha destacat.

Així ho ha transmès durant l'acte 'Un projecte útil per a un país millor', celebrat a Madrid i en el qual Díaz ha mantingut una trobada amb els coordinadors dels grups de treball de Sumar, amb l'objectiu d'actualitzar l'ideari polític del seu projecte.

En l'encontre han assistit representants d'altres organitzacions polítiques com Carlos Sánchez Mato i Jon Rodríguez Forest en representació d'IU i el líder de Més País i diputat de Sumar al Congrés, Íñigo Errejón.

Durant el seu discurs, ha destacat que la irrupció de Sumar el 23J va evitar que governara el PP amb l'"extrema dreta" de Vox i que la seua meta és aconseguir un país millor que "continue per la senda progressista".

"Hem demostrat que és possible guanyar el país", ha explicat per reivindicar la política basada en el diàleg, l'acord, però sobretot que siga útil, aportant solucions a la gent.


LA POLÍTICA NO POT SER UN PROBLEMA

Al seu torn, ha alertat que la política s'ha convertit encara més en un "gran problema" per a la ciutadania quan ha de ser "exactament tot el contrari", cosa que Sumar té clara.


Després, ha reivindicat que Sumar vol "escoltar la societat". "Ho torne a dir, dialogar, dialogar i dialogar, i ho farem amb tots els actors polítics, però ho estem fent amb la societat civil. Sumar vol ser obertura a la societat, a un diàleg ciutadà i això creiem que és el més important", ha defensat.


La líder de Sumar ha expressat que se sent "molt orgullosa" del que han aconseguit aquests dies, com aconseguir que el Congrés reflectisca la plurinacionalitat amb l'ús de les llengües cooficials, però ha destacat que cal continuar avançant i sobretot aconseguir un govern progressista "millor" que l'anterior legislatura.


D'aquesta manera, ha insistit que volen reactivar el projecte de Sumar, perquè siga obert i llançar una agenda ciutadana allunyada del soroll.


POSICIONS D'IU I PODEM

L'acte de Sumar protagonitzat per la vicepresidenta es produeix un dia després que el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, exposara en el seu informe polític on advocava per convertir l'espai en un front ampli de l'esquerra, amb el desplegament de "mecanismes democràtics" com primàries, potenciar la coordinació interna i actuar com una federació "estable" per aconseguir que tots els partits "es senten còmodes i representats".


Per això, va apostar per dues fases definides per articular aquest espai i en el qual Sumar, com a formació en desenvolupament de les seues pròpies estructures, siga "un partit més" i va expressar una visió crítica davant de nomenaments "unilaterals o urgents" de Sumar en matèria de les portaveus durant la campanya electoral i en el Congrés.


Mentrestant, Podem va celebrar un altre acte la setmana passada on també es van evidenciar retrets a Sumar i es va advertir que acords electorals "injustos" amb la formació com el 23J no poden tornar a repetir-se.


La líder del partit morat, Ione Belarra, va reivindicar que la seua obligació és que es respecte l'autonomia política de Podem, va denunciar intents d'invisibilitzar-los per part de Sumar i va exposar una sèrie de requisits de cara a la investidura, entre els quals figura que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, repeteixca en el càrrec.






Regenerate


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal