Celebrem el Dia Mundial del Turisme amb una Experiència Visigoda a Riba-roja de Túria: el 30 de setembre Celebrem el Dia Mundial del Turisme amb una Experiència Visigoda a Riba-roja de Túria: el 30 de setembre
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Celebrem el Dia Mundial del Turisme amb una Experiència Visigoda a Riba-roja de Túria: el 30 de setembre

     

En ocasió del Dia Mundial del Turisme, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la Tourist Info, ha organitzat una experiència única per als amants de la història i la gastronomia, oferint als visitants l'oportunitat d'immersar-se en la cultura visigoda. El proper 30 de setembre, els participants tindran l'oportunitat d'explorar el món fascinant dels visigots a través de l'art i la gastronomia en un esdeveniment col·laboratiu entre el Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i el restaurant La Muralleta.

La jornada, que començarà a les 11.00 hores al Castell de Riba-roja, situat al carrer Cisterna 28, promet una aventura cultural emocionant. Aquesta experiència es divideix en dues parts: una Visita Guiada i Teatralitzada al Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i una experiència gastronòmica captivadora.

Els participants tindran l'oportunitat d'endinsar-se en una visita guiada i teatralitzada pel Museu Visigot, amb el carismàtic Dux Tebdemir com a guia. Durant aquesta immersiva experiència, els visitants podran descobrir les peces més destacades del jaciment de Pla de Nadal, una vila visigoda del segle VII que amaga secrets i tresors d'una època fascinant.

El Museu Visigot, oficialment reconegut per la Generalitat Valenciana el 2017, va ser el primer de la província de València a obtenir la Q de Qualitat per a museus, atorgada per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, i gaudeix de la certificació "Safe Tourism Certified", un segell de qualitat impulsat per l'ICTE amb l'objectiu de garantir mesures preventives i de seguretat contra la COVID-19.

La segona part de l'experiència serà culinària, amb una mostra excepcional de la gastronomia visigoda al Restaurant La Muralleta, on la xef Lina Mura prepararà un deliciós menú visigot. Aquest menú inclourà plats típics de l'època visigoda, com el "Minutal avis amulum" o el "Bes Visigot", que satisfaran fins als paladars més exigents amb autenticitat històrica i sabor.

A principis del 2023, la Generalitat Valenciana va reconèixer Riba-roja com a Municipi Turístic de Rellevància de la Comunitat Valenciana. L'oferta turística de Riba-roja de Túria és rica i variada, amb diversos museus com el Museu Visigot Pla de Nadal (MUPLA), el Museu de Ceràmica del Castell (MUCA), l'Espai d'Art Contemporani 'El Castell', ECA, la Casa de la Molinera, la Torre Àrab, la Cisterna i el Llavador, que mostren la riquesa patrimonial del municipi. El Parc Natural del Túria, els jaciments de València La Vella i el Pla de Nadal, així com la Ruta pels vestigis de la Guerra Civil, són altres activitats que enriqueixen l'oferta turística de la zona.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat els esforços realitzats en els últims anys per promoure i posicionar Riba-roja com un destí de turisme d'interior de qualitat, oferint una oferta variada i singular que fa del municipi un atractiu turístic a tan sols 20 minuts de València. Segons Raga, han aconseguit combinar l'art, la naturalesa, el patrimoni i la gastronomia per oferir una proposta competitiva i de referència a la Comunitat Valenciana.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal