Castillejo (IU) critica el PP per utilitzar el Ple de la FEMP per 'fer saltar els consensos' Castillejo (IU) critica el PP per utilitzar el Ple de la FEMP per 'fer saltar els consensos'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Castillejo (IU) critica el PP per utilitzar el Ple de la FEMP per 'fer saltar els consensos'

L'alcaldessa de Rivas Vaciamadrid, Aida Castillejo (IU), ha criticat el Partit Popular per "utilitzar" el XIII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a una "posada en escena que ha fet saltar pels aires la recerca de consensos" que ha caracteritzat anteriorment a l'organisme.


"Davant les maniobres d'Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, que obliga els seus alcaldes i alcaldesses a trencar els consensos per fer-se una foto abans de la seva investidura fallida, des del nostre grup treballarem des d'avui per a garantir que l'única prioritat siga atendre de manera urgent les necessitats dels municipis i la seua ciutadania", ha manifestat Castillejo en un comunicat d'IU.

L'alcaldessa de Rivas Vaciamadrid serà la portaveu del Grup Municipalista de l'espai polític Sumar en la Junta de Govern de la FEMP, consolidant-se com la tercera força política, com ha destacat la formació.

Castillejo ha subratllat, en aquest sentit, que és la primera vegada en la història del Grup que s'aconsegueixen "tants suports de forces polítiques diferents", la qual cosa representa "la fortalesa política del pluralisme municipalista a Espanya i la capacitat de l'esquerra quan aposta per la unitat". El Grup, compost anteriorment per IU, Podem i Comuns, ha ampliat la seua representació amb la suma dels suports de Compromís i altres forces polítiques referenciades a l'espai polític de Sumar. També ha comptat amb els vots de Bildu Navarra, així com d'altres perfils independents

Com queda la FEMP

La nova FEMP estarà presidida pel PP i el PSOE tindrà algunes vicepresidències com a segona força, sent el grup que encapçala Izquierda  la tercera força pel nombre de regidors .

Els membres de la nova FEMP són:

La nova presidenta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), María José García-Pelayo (PP), alcaldesa de Jerez.

García Pelayo

JUNTA DE GOVERN

La nova Junta de Govern de l'organisme s'ha configurat en el XIII Ple amb l'alcaldessa de la Corunya, Inés Rey García (PSOE), com a vicepresidenta primera, i amb l'alcaldessa de Santander, Gemma Igual Ortiz (PP), com a vicepresidenta segona.

L'alcaldessa de València, María José Catalá; la de Saragossa, Natalia Chueca; l'alcalde d'Albacete, Manuel Serrano; el de Badalona, Xavier García Albiol; el de Càceres, Rafael Mateos; el de Còrdova, José María Bellido; el de Logronyo, Conrado Escobar; el de Móstoles, Manuel Bautista; el de Múrcia, José Ballesta; la presidenta de la Diputació de Palència, Ángeles Armisen, i l'alcalde de Palma, Jaime Martínez, així com el de Vedra, Carlos Martínez, formen part també, com a vocals, de la nova Junta de Govern amb majoria del PP com a guanyador de les eleccions del 28 de maig.


La completen com a vocals l'alcaldessa de Vitòria, Maider Etxebarria García; la de Palència, Miriam Ándres; l'alcalde de Fuenlabrada, Francisco Javier Ayala Ortega; el president de la Diputació de Jaén, Francisco Reyes Martínez; l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa; el de Mataró, David Bote; el de Corbíns, Jordi Verdú; l'alcaldessa d'Avilés, María Virtudes Monteserín Rodríguez, la de Rivas-Vaciamadrid, Aída Castillejo Graella, i el president de la Diputació de Girona, Miguel Noguer.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal