Camp de Túria inclòs en els 350.000€ que Diputació dedicarà a turisme en municipis en risc de despoblació Camp de Túria inclòs en els 350.000€ que Diputació dedicarà a turisme en municipis en risc de despoblació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Camp de Túria inclòs en els 350.000€ que Diputació dedicarà a turisme en municipis en risc de despoblació

La Diputació de València crearà una nova línia d'ajuts dotada amb més de 350.000 euros per fomentar el turisme en municipis en risc de despoblació.

A la partida poden aspirar totes aquelles localitats de la província amb risc de despoblació alt o molt alt, així com els municipis de elevada ruralitat.

Els ajuntaments d'aquestes poblacions podran destinar les ajudes a la creació i generació de productes turístics, així com al manteniment d'infraestructures i equipaments turístics.

"Es tracta d'un pas important en el nostre compromís amb la revitalització d'aquests pobles i una resposta urgent a la necessitat de reforçar les nostres zones rurals", ha subratllat Mompó.

Aquest anunci s'ha realitzat aprofitant la celebració a Ayora del I Trobada de Municipis i Empreses dins del programa Fem Poble, la iniciativa posada en marxa per les àrees de Turisme i Desenvolupament Rural de la Diputació de València per impulsar el turisme als municipis de la província en risc de despoblació, i que ja compta amb l'adhesió de més de 50 ajuntaments i quatre mancomunitats.

En la mateixa jornada han participat també el diputat de Turisme, Pedro Cuesta, el diputat de Desenvolupament Rural, Avelino Mascarell, i l'alcalde d'Ayora, José Vicente Anaya.

Durant la seua intervenció, Vicent Mompó ha assenyalat la importància d'un programa com Fem Poble, "que aposta per ajudar les zones despoblades a incrementar el valor dels seus recursos turístics, perquè fomentar el turisme rural no serveix només per impulsar l'economia local, sinó també per revitalitzar les tradicions, atreure població i recuperar serveis bàsics d'aquests municipis".

El que fa la corporació provincial, a través de Fem Poble, és "ajudar a aquestes localitats a incrementar el valor dels seus recursos turístics i així poder crear veritables experiències turístiques que activen la seua economia local i, en conseqüència, la seua projecció territorial".

Al mateix temps, s'està activant la col·laboració públic-privada per dinamitzar turísticament aquestes poblacions, respectant sempre els principis de sostenibilitat i la capacitat de càrrega turística de cadascuna d'elles.

CATÀLEG D'EXPERIÈNCIES

En el marc d'aquest programa ha tingut lloc l'encontre, que ha servit principalment per presentar el catàleg d'experiències turístiques, una publicació de València Turisme (la marca de la Diputació) que reuneix prop d'un centenar d'experiències turístiques de municipis en risc de despoblació a la província.

El catàleg resultarà ser "una eina útil de cara a facilitar la comercialització dels productes turístics locals en tots els circuits, certàmens i esdeveniments del sector", asseguren des de la institució.

El diputat de Turisme, Pedro Cuesta, ha fet èmfasi en que "gràcies a Fem Poble els pobles més xicotets poden desenvolupar projectes turístics que per ells mateixos no podrien". "Anem a estar al seu costat per dotar-los d'ajuda tècnica, assessorament i per posar-los en contacte amb empreses i entitats", ha apostillat.

Per part seua, el diputat de Desenvolupament Rural, Avelino Mascarell, ha declarat que "els ajuntaments de les comarques d'interior mereixen un especial suport que permeta a la població comptar amb uns millors serveis, en igualtat d'oportunitats amb altres territoris més poblats", i també ha volgut posar en valor "el treball de les empreses i del teixit associatiu en aquestes zones".

En la mateixa jornada també s'han donat a conèixer les accions promocionals amb les quals es difondrà aquest catàleg, entre les quals es troben un spot promocional i una campanya de màrqueting. Dins d'aquesta estratègia s'inclou un workshop amb agències de viatges previst també per donar a conèixer aquestes experiències turístiques.

Finalment, l'encontre ha finalitzat amb una sessió de networking entre empreses i municipis on han pogut intercanviar pràctiques i han donat a conèixer experiències turístiques, la qual cosa ha permès fomentar la generació de sinergies entre ells.

FASES DEL PROJECTE

Fem Poble La Diputació de València va posar en marxa en 2022 el programa Fem Poble, després d'haver analitzat quina era en aqueix moment l'oferta bàsica i complementària en poblacions en risc de despoblació.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana a través de Creaturisme, va començar amb l'elaboració de manuals personificats sobre cada localitat, en els quals s'oferia als ajuntaments les claus per a desenvolupar el turisme local, així com la manera més eficaç per a planificar-lo i gestionar-lo.

El següent pas ha sigut la celebració de tallers formatius per al desenvolupament de productes i experiències turístiques, amb la participació d'emprenedors i empreses.

Això s'ha dut a terme mitjançant els quatre grups de treball organitzats amb els 50 municipis i 4 mancomunitats adherides fins a la data al programa.

Gràcies a les dues primeres fases del projecte, s'ha pogut conformar el catàleg d'experiències turístiques presentat aquest dimarts.

Al llarg dels pròxims mesos es desenvoluparan els diversos suports audiovisuals per promocionar els productes turístics, així com una campanya de màrqueting de cara a la campanya d'estiu.

Els més de 50 municipis adherits al programa Fem Poble pertanyen a les comarques del Rincón de Ademuz, La Serranía, La Plana de Utiel Requena, Hoya de Buñol, Camp de Túria, Valle de Ayora-Cofrentes, La Vall d'Albaida, Canal de Navarrés, La Costera i La Ribera.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal