Bloc i País (BiP) Sol·licita Congrés Extraordinari per Resoldre l'Estancament de Més Compromís i demanen dimissió de Àgueda Micó Bloc i País (BiP) Sol·licita Congrés Extraordinari per Resoldre l'Estancament de Més Compromís i demanen dimissió de Àgueda Micó
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bloc i País (BiP) Sol·licita Congrés Extraordinari per Resoldre l'Estancament de Més Compromís i demanen dimissió de Àgueda Micó

La corrent sobiranista de Més Compromís, coneguda com a Bloc i País (BiP), ha sol·licitat la convocatòria d'un congrés extraordinari per abordar la situació que considera un "punt mort" en què es troba el partit. La raó principal darrere d'aquesta sol·licitud és la percepció que Més Compromís ha adoptat una direcció que els allunya de la seva autonomia, particularment en relació amb la seva participació a la coalició amb Sumar.

Segons ha informat BiP en un comunicat, aquesta situació d'"estancament" es va originar després que Àgueda Micó, qui va ser secretària general del Bloc i cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València, hagués de dimitir a causa de la incompatibilitat entre el seu càrrec de diputada al Congrés i la seva posició en el partit, tal com estableixen els estatuts de Més Compromís.

El coordinador de BiP, Vicent Fernàndez i Capilla, ha assenyalat que la solució més lògica després de la dimissió de Micó és "donar veu a la militància". Per tant, BiP ha proposat una resolució perquè el Consell Nacional de Més Compromís convoqui un congrés extraordinari, d'acord amb el que estableixen els estatuts del partit.

Fernàndez i Capilla ha expressat que, a més de la renovació de càrrecs en la direcció del partit, és fonamental corregir la direcció que ha portat el partit cap a una major subordinació a l'esquerra espanyola, especialment arran de la seva participació a la coalició amb Sumar.

Ha destacat que cap dels objectius establerts per la direcció s'ha complert, i ha citat exemples com la designació d'un candidat extern a Alacant i la integració dels diputats de Compromís al grup de Sumar, conforme al que es va pactar en el protocol de coalició.

"El que nosaltres volem és que tota la militància tinga veu i vot per a decidir aquestes coalicions electorals, cosa que no s'ha fet, i això passa per un Congrés Nacional que canvie el rumb poc democràtic i de submissió a l'esquerra espanyola que per ara porta Més Compromís i Compromís", va concloure.





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal