Bétera Fest: Un Éxit , segons l'organització, en la Tercera Edició del Festival Literari de Novel·la Històrico-Noir Bétera Fest: Un Éxit , segons l'organització, en la Tercera Edició del Festival Literari de Novel·la Històrico-Noir
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera Fest: Un Éxit , segons l'organització, en la Tercera Edició del Festival Literari de Novel·la Històrico-Noir

       


De "exitosa", els organitzadors del 'Bfest, Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera', cataloguen aquest esdeveniment. En un resum realitzat per l'organització i l'Ajuntament, es valora l'èxit del festival i les activitats realitzades, així com "la gran acceptació" del públic. Tot això, tot i la amenaça de pluja que vam tenir.

Malgrat les amenaces de pluges, l'aforament es va completar en totes les activitats que van tenir lloc al Castell, la Biblioteca Municipal i Casa Nebot. Marta Robles va recollir el premi Alfàbega Literària de mans d'Elia Verdevío, Alcaldessa del municipi, davant d'un auditori entusiasta.

L'Bétera Fest, Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera, va tenir lloc al municipi aquest cap de setmana, del 14 al 16 de setembre, després del seu ajornament al juny a causa de la previsió de pluges. En aquesta ocasió, la previsió també era complicada, però això no va impedir que totes les activitats es completaren, deixant un públic entusiasta que va gaudir dels autors convidats. L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Cultura, va organitzar aquesta tercera edició del festival, que es consolida definitivament en la programació i obri un espai a l'agenda del municipi i al circuit nacional de festivals literaris.

Segons el director del festival, Santiago Álvarez: "Ha sigut una edició meravellosa que ha superat les nostres millors expectatives. La gent de Bétera i dels voltants ha gaudit, après i descobert moltes coses que els gèneres històrics i negres poden oferir al públic que demanda cultura de qualitat però també accessible. També destaquem que les llibreries del municipi han venut molts llibres en els actes, la qual cosa és una notícia fantàstica".

Els Esdeveniments al Castell de Bétera

La pluja va donar un respiro el primer i l'últim dia del festival, la qual cosa va permetre que els esdeveniments programats al pati del castell es realitzaren amb normalitat, aprofitant aquest element icònic del patrimoni de Bétera, que és un escenari ideal per a aquest festival.

El dijous 14, el festival va obrir la seua programació amb la presència d'autors com Alfonso Mateo-Sagasta, Vicente Garrido, Toni Hill, Raúl Borràs o Gustavo Martínez, que van entusiasmar el públic en dues trobades. En el primer, la conversa es va centrar en com novel·lar la història del nostre país. Després d'això, i en una segona trobada, es va discutir el que sabem dels psicòpates i assassins en sèrie, els antagonistes més terribles de les novel·les negres. El públic va omplir les dues activitats.

El dissabte 16 a la vesprada va començar amb el lliurament del premi Alfàbega Literària, que va rebre l'escriptora i periodista Marta Robles de mans de l'Alcaldessa, Elia Verdevío, en un emotiu acte. Després, l'autora va tindre una conversa apassionant que va portar els veïns de Bétera a través de les històries d'amor o desamor dels grans creadors de les passions que desconeixíem. Quan va caure la nit, Paloma Grueso, amb una interpretació plena de carisma, força i sensibilitat, va posar la cirereta al pastís del festival amb un concert que ningú va voler perdre's, esgotant l'aforament del pati d'armes del Castell.

La Biblioteca Municipal, Refugi Perfecte Contra la Pluja del Divendres

El divendres 15 va ser sens dubte un desafiament degut a la previsió de pluja. No obstant això, la elecció de la Biblioteca Municipal com a lloc alternatiu va resultar ser ideal, ja que les activitats del dia es van omplir al seu aforament. La vesprada va començar amb el club de lectura de Rosa Ribas, seguit d'una animada trobada de la mateixa autora amb Susana Fortes. Finalment, la xarrada de Nacho Abad va deixar el públic sense alè en revelar secrets dels periodistes d'investigació que no solen revelar-se en la petita pantalla.

La Batalla Més Divertida a Casa Nebot

El dissabte 16 al matí va tindre lloc a Casa Nebot la batalla més divertida que podem imaginar en un festival literari: quatre escriptors competint en directe a través de relats improvisats que el públic llegia i votava en directe. Es tracta d'un acte singular al qual van assistir 4 autors valencians: David Orange, Salva Alemany, María Suré i Javier Alandes. El públic va quedar encantat amb aquesta activitat tan original.

Una Tercera Edició que és Només l'Inici

La tercera edició de l'Bétera Fest, Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera, escomet, per tant, amb un gran èxit de públic, que supera amb escreix el de les dues edicions anteriors. A més, aquest èxit es tradueix en la seua incorporació de ple dret al circuit nacional de festivals literaris, mostrant un caràcter propi que el distingeix d'altres propostes similars. Es tracta d'una proposta cultural que es consolida en el municipi i que es perfila com una cita obligada per als amants, no sols de la lectura, sinó de la cultura en general.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal