Bétera dota a la Policía Local con drogotest Bétera dota a la Policía Local con drogotest
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera dota a la Policía Local con drogotest

    


Aquesta eina  pretén millorar la seguretat viària del municipi aconseguint dissuadir el consum de drogues i evitant riscos per a la seguretat de vianants i conductors.

L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana, ha incorporat hui a la Policia Local un nou equip per a la detecció de substàncies estupefaents en conductors que complementarà al que ja s'utilitza en els controls d'alcoholèmia.

El regidor de Seguretat Ciutadana, junt a l'Inspector de la Policia Local de Bétera, Juan Antonio Segura, han anunciat hui l'adquisició per part de l'Ajuntament de drogotest que permeten una avaluació diagnòstica instantània del consum de drogues en els operatius que realitza la Policia Local.

El drogotest analitza a través de la saliva del conductor si ha consumit substancies estupefaents detectant diversos tipus a través d'una primera anàlisi insitu i d'una posterior anàlisi en laboratori de les mostres obtingudes. Sens dubte, un dispositiu d'última generació que ajudarà la Policia Local de Bétera a garantir la seguretat en les vies igual que ja fan amb els controls d'alcoholèmia.

D'aquesta manera, els agents, que ja estan degudament formats després del seu pas pel IVASPE, podran realitzar aquest tipus de proves per a conéixer si s'ha consumit qualsevol tipus de drogues i així reduir les infraccions en trànsit sobre conducció baix els efectes de substàncies estupefaents per a així, minimitzar la sinistralitat en el municipi.


Així mateix, en el cas de registrar-se un positiu, la Policia Local realitzarà les diligències de signes externs i anàlisis de la conducció per a concretar el grau d'influència del consum de drogues en la conducció. Una comprovació que determina el pas de sanció administrativa o delicte, segons les circumstàncies. Com que cal recordar que la sanció per consum de drogues està tipificada com una infracció administrativa a la llei de Seguretat Viària amb penes de 1.000 euros i sis punts de sanció.


Aquests tests es realitzaran de manera periòdica en controls rutinaris que establirà la Policia Local i que poden anar aparellats als controls d'alcoholèmia i realitzar-se també en conjunció amb la Guàrdia Civil, qui ha donat suport a l'adquisició d'aquests drogotest per a evitar situacions que puguen generar accidents i suposen un perill per a la ciutadania.


En aqueix sentit el Consistori continua treballant en el seu Pla de Millora i Modernització de la Policia Local incorporant eines, com aquests tests, que garantisquen un millor servei a la ciutadania i que permeten mantindre els nivells de seguretat que requereix Bétera vetlant sempre per la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes.



Aquesta nova iniciativa, busca reforçar la seguretat viària del municipi i dissuadir el consum de drogues, reduint així els riscos per a vianants i conductors.


L'Ajuntament de Bétera, mitjançant la regidoria de Seguretat Ciutadana, ha implementat avui a la Policia Local un modern dispositiu per a la detecció de substàncies estupefaents en conductors, que s'unirà als ja existents per als controls d'alcohol.


El regidor de Seguretat Ciutadana,  acompanyat de l'Inspector de la Policia Local de Bétera, Juan Antonio Segura, han anunciat l'adquisició per part de l'Ajuntament d'un nou drogotest, que possibilitarà una ràpida avaluació del consum de drogues en els operatius realitzats per la Policia Local.


Aquest dispositiu analitza la saliva del conductor per a detectar la presència de substàncies estupefaents, identificant diversos tipus de drogues mitjançant una primera anàlisi in situ, seguida d'una anàlisi més exhaustiva en laboratori de les mostres recollides. Sense dubte, aquesta tecnologia de punta reforçarà la capacitat de la Policia Local de Bétera per a assegurar la seguretat a les carreteres, tal com ja es fa amb els controls d'alcohol.


D'aquesta manera, els agents, que han rebut una formació adequada mitjançant el IVASPE, podran realitzar proves d'aquest tipus per a determinar si s'ha consumit drogues, amb l'objectiu de reduir les infraccions de trànsit relacionades amb l'ús de substàncies estupefaents i, així, minimitzar els accidents al municipi.


En cas de resultat positiu, la Policia Local procedirà a realitzar una avaluació de l'estat físic i de les habilitats de conducció del conductor per a determinar el grau d'influència de les drogues en la seua capacitat de conduir. Aquesta avaluació determinarà si es tracta d'una sanció administrativa o un delicte, en funció de les circumstàncies. Cal recordar que, segons la llei de Seguretat Viària, les sancions per consum de drogues poden arribar fins als 1.000 euros i la pèrdua de sis punts del permís de conduir.


Aquestes proves es realitzaran periòdicament en controls rutinaris establerts per la Policia Local, que poden ser simultanis als controls d'alcohol. A més, es duran a terme en col·laboració amb la Guàrdia Civil, que ha donat suport a l'adquisició d'aquests drogotests amb l'objectiu de prevenir situacions que podrien derivar en accidents i posar en perill la seguretat dels ciutadans.


En aquest sentit, l'Ajuntament continua treballant en el seu Pla de Millora i Modernització de la Policia Local, incorporant eines com aquesta per a oferir un millor servei a la comunitat i mantenir elevats nivells de seguretat a Bétera. L'objectiu és sempre vetlar per la seguretat i el benestar dels habitants del municipi



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal