Arxiven sanció contra dona migrant que va denunciar robatori després de les queixes de ACULL i els diputats d'Esquerra Unida (IU) Arxiven sanció contra dona migrant que va denunciar robatori després de les queixes de ACULL i els diputats d'Esquerra Unida (IU)
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Arxiven sanció contra dona migrant que va denunciar robatori després de les queixes de ACULL i els diputats d'Esquerra Unida (IU)

Arxiven expedient sancionador contra dona migrant que va denunciar robatori de passaport, però persisteixen les queixes de ACULL i els diputats d'Esquerra Unida e Izquierda Unida


Arxivat l'expedient sancionador contra una dona immigrant que va denunciar el robatori del seu passaport, però continuen les queixes d'ACULL i els diputats d'Esquerra Unida per indefensió a les comissaries valencianes, com va informar Crònica entre altres diaris.

La Subdelegació del Govern a València ha arxivat l'expedient incoat per la Policia a una dona en situació irregular que va acudir a la comissaria de Russafa per denunciar el robatori del seu passaport.

El cas havia estat denunciat per l'organització València Acull, que porta anys denunciant la indefensió de les persones migrants sense permís de residència a l'hora de realitzar tràmits necessaris a les comissaries valencianes.

La dona, A. R., va intentar denunciar el robatori de la seua documentació el passat 26 de juliol en un jutjat de guàrdia per por a ser sancionada si acudia a la Policia. No obstant això, el jutjat no va registrar la denúncia i la va derivar a la comissaria.

Policia en València Una multa a una dona sense papers que va denunciar el robatori del seu passaport reviu el debat de la indefensió dels migrants Allà va poder formalitzar la denúncia del robatori del passaport, però també va rebre una citació per comparéixer el 28 de setembre davant la Brigada d'Estrangeria "amb l'objecte de notificar-li l'incoació del corresponent expedient sancionador".

La multa per estada irregular a Espanya oscil·la entre els 501 i els 10.000 euros, i també pot derivar en l'obertura d'un expedient d'expulsió del país. Fonts de la Subdelegació del Govern a València han confirmat que la citació i la possible sanció han sigut arxivades.

Des de València Acull celebren aquesta decisió del Govern, que sol actuar d'aquesta manera davant casos similars, encara que el Ministeri de l'Interior s'ha negat a donar instruccions a les comissaries per evitar aquests casos d'indefensió de les persones en situació irregular.

Més de 760 policies i guàrdies civils es despleguen a Cantàbria davant l'arribada de turistes perquè es compleixen les mesures sanitàries La Policia investiga el tracte i les sancions a dones migrants que van a realitzar tràmits a la comissaria de Paterna La dona havia presentat una queixa davant el Defensor del Poble, que porta anys demanant el cessament d'aquestes pràctiques policials des de fa gairebé dues dècades. L'organisme considera que es posa la Llei d'Estrangeria per damunt de l'estatut de les víctimes d'un delicte, que té rang de llei. A més apunta que és un factor dissuasori per a la interposició de denúncies.

El cas d'A. R. havia sigut criticat per Enrique Santiago i Nahuel González, diputats d'Esquerra Unida integrats en Sumar, que dijous van registrar diverses preguntes parlamentàries perquè el Govern done explicacions per escrit sobre aquestes actuacions policials.

Les comissaries del País Valencià han obert expedients sancionadors o d'expulsió no només contra persones indocumentades que van interposar denúncies. També ho han fet contra mares en situació irregular que acudien a la comissaria per a expedir el DNI dels seus fills acabats de néixer, amb nacionalitat espanyola.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal