Amparo Navarro, del PSPV, Nomenada Nova Presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria per a 2023-2027 Amparo Navarro, del PSPV, Nomenada Nova Presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria per a 2023-2027
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Amparo Navarro, del PSPV, Nomenada Nova Presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria per a 2023-2027

En una jornada marcada per la democràcia i el compromís cívic, la Mancomunitat Camp de Túria ha celebrat el ple d'investidura per a triar la seva nova presidenta. Amparo Navarro Bargues, qui també exerceix com a alcaldessa de Benissanó, ha sigut triada com la nova líder de l'entitat supramunicipal en una segona votació, obtenint una majoria simple. 

La manca d'acord entre les esquerres (PSPV - COMPROMIS) ha deixat a cadascú amb els seus vots (15 al PSPV els seus 15,  en blanc els vots de COMPROMIS- i el PP 12). L'acord d'esquerres haguera fet president/a a una persona d'esquerres en la primera votació, tenint en compte que la Mancomunitat la conformen 34 persones, dels 17 ajuntaments, i per tant la majoria absoluta està en 18, només l'esquerra ja suma 18 vots. En conseqüència, el futur és de consens, o de nous acords progressistes, si les forces progressistes així ho estimen(*).

Navarro assumeix la presidència en successió de Lola Celda, també del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), qui ha liderat aquesta institució des de l'any 2015.

Aquest any, l'elecció presidencial ha sigut especialment disputada, amb tres candidatures en joc: Manuel Pérez, en representació del Partit Popular (PP); Mari Carmen Chiva, de Compromís; i Amparo Navarro, del PSPV. La nova presidenta, que exercirà el seu càrrec durant els pròxims quatre anys, ha expressat el seu compromís de treballar en col·laboració, fent èmfasi en la "capacitat personal, rigor, professionalitat i diàleg" com els pilars fonamentals per a "construir el futur comarcal" que els habitants de Camp de Túria mereixen.

A més, Navarro ha estès una mà de col·laboració a tots els grups polítics presents en aquesta nova etapa de la institució, manifestant la seva voluntat de "teixir complicitats" i mostrar una "mirada oberta cap a totes les opinions", subratllant la importància de la diversitat de perspectives per a edificar la comarca necessària. La nova presidenta va fer una referència especial "a la pluralitat obtinguda en les darreres eleccions i als projectes de futur, entre els quals va nomenar com a fonamentals el transport intercomarcal i el benestar social" 

Abans de la votació per a l'elecció de la presidència, els representants dels 17 municipis que conformen la Mancomunitat han prestat jurament o promesa d'acord amb la nova Llei de Mancomunitats, que estableix dos representants per cada poble de la comarca (l'alcaldía i un altre triat pel Ple).

Una novetat significativa en aquesta ocasió és la inclusió de representants dels grups polítics VOX, UCIN (Unió de Ciutadans Independents) i CUPO (partit d'urbanitzacions de La Pobla de Vallbona) en el ple, que se sumen a les forces polítiques ja presents com PSPV-PSOE, PP, Compromís. Aquesta diversitat promet un escenari polític dinàmic en els pròxims anys a la Mancomunitat Camp de Túria.

(*) Montserrat Cervera que ha eixit com alcaldessa de Loriguilla en les llistes de UCIN manté un acord de govern (que arrossega de l'anterior legislatura amb el PSPV). El seu enfrontament amb el PP, d'on venía, en l'anterior legislatura i amb la direcció provincial, ara per ara, la fa irreconciliable amb el PP, però l'espectre ideològic es dretà. (Per tant un vot PP que ha votar PSPV, un altre PSPV)

(*) l'altra representant d'UCIN és l'alcaldessa de Sant Antoni, però al contrari que aquella, manté un acord de govern amb el PP i VOX, amb suport de COMPROMIS. El que fa completar els vots del PP al costat de CUPO.

(*) Per Benaguasil ha faltat el regidor Stephan Soriano (PP) per tant, només tenia un vot el PP de Benaguasil i per Vilamarxant han faltat els dos representants (PP), per Náquera  (VOX) ha votar PP.  En Gàtova els vots han estat repartits (1 PP , 1 PSPV)

(*) La Mancomunitat està composta per 17 municipis amb dos representants per municipi,  i els votants representen: Benaguasil (PP), Benissanó (PSPV) , Bétera (PP), Casinos (Compromis), Domenyo (PP),  L'Eliana (PSPV), Gàtova (PP-PSPV)), Llíria (COMPROMIS-PSPV), Loriguilla (UCIN-PSPV), Marines (PSPV), Nàquera (Vox-PP), Olocau (PSPV), La Pobla de Vallbona (PP-CUPO), Riba-roja (PSPV), Serra (PSPV), Sant Antoni de Benaixeve (UCIN-PP) i Vilamarxant (PP)


Amparo Navarro en el seu primer discurs



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal