Alberto Garzón: El Futur Govern ha d'Actuar en Vivienda per Ampliar la Base Social Alberto Garzón: El Futur Govern ha d'Actuar en Vivienda per Ampliar la Base Social
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alberto Garzón: El Futur Govern ha d'Actuar en Vivienda per Ampliar la Base Social

Remarca que hi-hà que aprofundir en mesures socials i de vivenda, a més de la solució al conflicte català  que va per bon camí .

Alberto Garzón, coordinador federal d'IU, ha assenyalat que el pròxim Govern de coalició no pot limitar-se a la "continuïtat" i ha subratllat que una de les seues prioritats en el nou mandat ha de ser l'habitatge, un tema pendent, amb l'objectiu d'ampliar la base social que recolze a aquest Executiu.

Garzón també ha abordat el conflicte territorial amb Catalunya, destacant que va pel bon camí cap a una solució, però enfatitza que un Govern progressista no pot centrar-se exclusivament en qüestions territorials; ha de combinar avenços significatius en qüestions socials.

Durant la seua intervenció en la Coordinadora Federal d'IU, Garzón ha assenyalat que era essencial desfer la gestió anterior del PP en relació amb el problema català i que la política ha de basar-se en el diàleg i la negociació en lloc de recórrer a respostes judicials o policials.

Quant a les eleccions del 23J, Garzón ha destacat que, malgrat que l'esquerra va aconseguir evitar que les "dretes radicalitzades" arribaren al poder, també va estar a prop de perdre l'oportunitat de formar una coalició de govern. Malgrat els èxits en qüestions com la inflació i el preu de l'energia, Garzón reconeix la necessitat d'autocrítica i de millorar la vida de la ciutadania amb polítiques concretes.

Cinq punts fonamentals per a la negociació amb el Partit Socialista

A més, es proposen cinc claus per a les negociacions amb el Partit Socialista, enfocades en qüestions socials i equilibri territorial. Aquestes inclouen un "Pla de Treball Garantit" per a crear ocupacions, intervencions en el mercat d'habitatges, legislació per a la suficiència financera de municipis, un "Pla Nacional de Justícia Climàtica" i un "Sistema Estatal de Cures Públiques" per a enfortir serveis públics i promoure la transició feminista

La proposta del  "pla de treball garantit"  vol que siga capaç de crear un milió d'ocupacions, amb prioritat per a joves i aturats de llarga durada, i que requerirà una inversió pública del 1% del PIB.

En aquest context, Garzón adverteix que un Govern de "continuïtat" respecte a la legislatura anterior és insuficient i que l'habitatge ha de ser una prioritat, ja que la societat percep que la situació no ha canviat massa. Proposa una inversió del 1% del PIB en construcció i rehabilitació d'habitatge públic, així com la dedicació d'habitatges de la Sareb a lloguer social per a menors de 35 anys i la congelació dels preus del lloguer.


Finalment, Garzón destaca que l'intent d'investidura de Feijóo està condemnat a l'fracàs i és una expressió de l'estratègia fallida de la dreta a Espanya des de la moció de censura de 2018, que ha buscat deslegitimar l'Executiu progressista a través d'una campanya radicalitzada.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal