Yolanda Díaz qualifica de 'molt positiu' el descens de l'atur a juliol i critica les polítiques del BCE Yolanda Díaz qualifica de 'molt positiu' el descens de l'atur a juliol i critica les polítiques del BCE
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz qualifica de 'molt positiu' el descens de l'atur a juliol i critica les polítiques del BCE

La vicepresidenta segona en funcions i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha qualificat de "profundament erràtica" la política que està duent a terme el BCE amb la pujada de tipus d'interès.

Díaz ha destacat com a "molt positiu" el darrer dada d'atur corresponent al mes de juliol, que baixa per sota dels 2,7 milions de desocupats, i ha ressaltat que des de l'any 2008 no s'havien registrat "nivells semblants".

"Llevem més de 5 mesos disminuint les xifres d'atur i això és molt positiu per al nostre país", ha assenyalat la titular de Treball en funcions, en una entrevista en 'La Hora de La 1', de TVE.

Segons les dades publicades aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social, el nombre d'aturats registrats a les oficines dels serveis públics d'ocupació va baixar en 10.968 persones al juliol en relació amb el mes anterior (-0,41%), encadenant cinc mesos de baixades consecutives.

El total d'aturats segueix per sota dels 2,7 milions i, concretament, al juliol es va situar en 2.677.874 persones, la xifra més baixa des de setembre de 2008.

Per a Díaz, les xifres d'atur estan evidenciant, juntament amb els nivells d'estabilitat en l'ocupació, que les reformes que s'han emprès --tant la reforma laboral, com la política dels ERTO i la pujada del salari mínim-- estan oferint la possibilitat de tenir nivells d'ocupació "desconeguts fins a aquest moment" i un "millor país". Tot i això, la ministra ha subratllat: "Mentre hi haja una família amb una persona que estiga en desocupació hem de seguir treballant".

Preguntada pels dades d'atur d'Eurostat, que situen Espanya amb la taxa més alta dels Vint-i-set (11,7%) i amb el nivell d'atur juvenil més elevat (27,4%), Díaz ha replicat que la xifra de joves menors de 25 anys és la més baixa de tota la sèrie històrica, malgrat la pandèmia i la crisi d'inflació.

"Quan governava el Partit Popular, la diferència que teníem amb Europa era de 14 punts, avui estem a 5 punts de diferència amb Europa", ha assenyalat. Malgrat això, la ministra ha reconegut que "és evident" que són dades que s'han de millorar.

"El camí a seguir és millorar en drets en el món del treball, fer empreses millors i treballs de major qualitat", ha enfatitzat.

POLÍTIQUES DEL BCE "PROFUNDAMENT ERRÀTIQUES"

Pel que fa a la pujada de preus, la ministra ha assenyalat que, malgrat que Espanya és el país d'Europa amb la inflació més baixa, la gent "ho està passant molt malament" i ha carregat contra les decisions de política monetària del Banc Central Europeu per fer front a l'escalada de l'IPC.

"Estem veient que les polítiques del Banc Central Europeu són profundament erràtiques. La pujada de l'Euríbor està afectant molt negativament en la vida dels espanyols", ha advertit Díaz, després de denunciar l'impacte d'aquestes pujades de tipus en els llars i les indústries.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal