Yolanda Díaz confia a 'convéncer' a Junts per a mantenir el govern progressista, malgrat la negociació difícil Yolanda Díaz confia a 'convéncer' a Junts per a mantenir el govern progressista, malgrat la negociació difícil
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz confia a 'convéncer' a Junts per a mantenir el govern progressista, malgrat la negociació difícil

La vicepresidenta segona del Govern en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, confia a "convéncer" a Junts per a aconseguir mantenir el "govern progressista", malgrat que reconeix que serà una negociació "difícil", i ha assenyalat que els límits per al diàleg són "en el marc constitucional i la legalitat vigent".

"El pitjor que li podria passar a Espanya és tindre un Govern amb (el líder de Vox, Santiago) Abascal de vicepresident. El pitjor que li hauria passat a Catalunya és justament aquest Govern", ha assegurat aquest diumenge en una entrevista a 'La Voz de Galicia', recollida per Europa Press.

Díaz ha reiterat que no té "dubte" que seguirà havent-hi un govern de coalició. "Les eleccions van deixar clar dues coses: es van validar les polítiques del Govern progressista i la ciutadania del nostre país vol seguir avançant. Tenim un país que vol més democràcia i més drets. Sí, hi haurà govern de coalició", ha afirmat.

De cara a una reunió amb Junts, Díaz ha indicat que les parts saben que "els límits són el marc constitucional, la legalitat vigent i el marc democràtic", i ha recalcat que en democràcia "cal poder parlar de tot".

"Els resultats de les forces independentistes van ser els que van ser. Perquè eixisquen els acords ha d'haver-hi confiança, respectabilitat i molta discreció, però les parts han de tenir la possibilitat de parlar del que estimen oportú. És una negociació molt complexa, però ho aconseguirem", ha apostil·lat.

A més, la líder de Sumar confessa que ja està treballant amb el president de l'Executiu en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, la composició del Govern, el desig del qual és que siga "moderna" i s'"acomode" a les necessitats del primer quart de segle 21. "Hem demostrat que el nostre país va derrotar la barbàrie", ha subratllat.

En relació al seu paper en un futur Govern, Yolanda Díaz diu que no li competeix a ella prendre la decisió de ser vicepresidenta i que tot es resoldrà en una negociació. "Sumar tindrà un joc important, però aquesta conversa he de tindre-la i ja estic en açò amb el president del Govern, Pedro Sánchez", ha comentat.

FEIJÓO "ESTÀ SOL"

Preguntada sobre el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, Díaz ha dit que "ha fracassat". "El seu lideratge s'apaga, a Espanya i a Galícia", ha expressat.

"La seua proposta política va fracassar, la seua campanya va ser erràtica, les seues mentides permanents l'han castigat, desmobilitzà la dreta. Feijóo no pot governar, està sol, no té ningú amb qui parlar. Això en política és no tindre futur", ha conclòs.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal