Ximo Puig acepta la Proposta d'Urkullu per a una Convenció Constitucional incloent la Comunitats Valenciana Ximo Puig acepta la Proposta d'Urkullu per a una Convenció Constitucional incloent la Comunitats Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig acepta la Proposta d'Urkullu per a una Convenció Constitucional incloent la Comunitats Valenciana

Ximo Puig acepta a la Proposta d'Urkullu per a una Convenció Constitucional incloent la CV.

El líder del PSPV i senador El líder del PSPV i senador territorial, Ximo Puig, ha expressat el seu suport a la proposta llançada aquest dijous pel 'lehendakari', Íñigo Urkullu, Ximo Puig, ha expressat el seu suport a la proposta llançada aquest dijous pel 'lehendakari', Íñigo Urkullu, de celebrar una convenció constitucional per reinterpretar la Carta Magna en matèria territorial. No obstant això, ha deixat clar que aquesta "ambició" no pot limitar-se només al País Basc i Catalunya.


"Em sembla bé que el País Basc tinga aquesta ambició, però nosaltres, els valencians, també tenim les nostres ambicions. I en qualsevol cas, el debat territorial a Espanya no pot centrar-se només en el País Basc i Catalunya; en absolut", ha manifestat en resposta a les preguntes dels periodistes a Les Corts.


Així ha valorat la proposta d'Urkullu de celebrar, en el termini d'un any, una convenció constitucional que permeta "pactar una interpretació de la Constitució" sobre la qüestió territorial i "avançar en el caràcter plurinacional de l'Estat" i el desenvolupament de l'autogovern del País Basc així com "de la resta de comunitats històriques".


Puig ha defensat que aquest debat territorial "per descomptat que s'ha de produir", però sense deixar de banda les "altres regions i nacionalitats". "No estic en contra del debat que planteja, però evidentment ha de tenir una mirada més àmplia de tot l'Estat", ha afegit.


Segons ell, Espanya es troba en un moment en què s'han de "buscar espais més federals" per millorar la relació entre les comunitats autònomes i el Govern, així com per "aclarir algunes qüestions" com el paper del Senat.


El també 'expresident' de la Generalitat, que debuta aquesta legislatura com a representant en la Càmera Alta, ha sostenit que "no té cap sentit" que el Senat siga una cambra de segona lectura, ja que en la seua opinió hauria de "assumir els drets dels ciutadans i treballar per unir des de la diversitat".


"I això és el que vindré a abordar. Oxalà fos possible que aquesta legislatura fos legislatura d'avanç federal: que hi haja possibilitat, després de l'experiència d'aquests 40 anys de Constitució, d'assolir directament ja una posició que done a Espanya més estabilitat des de l'àmbit territorial, més estabilitat, més confiança federal", ha exposat.


Feijóo, "EN PRECAMPAÑA"


D'altra banda, respecte al procés d'investidura que afronta el líder del PP, Puig ha criticat la "mercatècnia" d'Alberto Núñez Feijóo en els seus contactes amb el president en funcions, Pedro Sánchez, i amb altres partits durant gairebé un mes fins que es celebre el ple al Congrés.


Tot això quan, ha recalcat, tots els espanyols són conscients del "mapa" que van deixar les eleccions del 23J, que a la seua opinió impossibilita que Feijóo arribe a la Moncloa al no comptar amb els suports suficients.


"D'alguna manera, Feijóo està fent precampanya per si el seu objectiu de que es repeteixen les eleccions és possible", ha llançat, i ha denunciat que aquest dijous demanara el suport de Sánchez per a una legislatura de dos anys quan la seua campanya es va centrar a acabar amb el 'sanchismo'.


I després de menysprear aquesta "incoherència extraordinària", Puig ha retret als 'populars' que demanen pactes quan són incapaços d'acordar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Per tot això, ha assenyalat que "la investidura de Feijóo està més vinculada a la dinàmica interna del PP que als interessos d'Espanya".


.
desde
Creative Commons
Crónica CT
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal