VÍDEO Així serà el mapa 3D de l'Univers de la missió Euclid de l'ESA VÍDEO Així serà el mapa 3D de l'Univers de la missió Euclid de l'ESA
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

VÍDEO Així serà el mapa 3D de l'Univers de la missió Euclid de l'ESA

Simulació de la estructura del Univers amb la missió Euclid

    Científics del Consorci Euclid de l'ESA han desenvolupat una de les simulacions per ordinador més precises i completes de l'estructura a gran escala de l'Univers mai produïda.

   La missió Euclid de l'ESA --llançada el 1 de juliol i que ja ha enviat les seues primeres imatges-- crearà un mapa 3D de l'Univers que els científics utilitzaran per mesurar les propietats de l'energia fosca i la matèria fosca i descobrir-ne la seua enigmàtica naturalesa.

   El mapa contindrà una gran quantitat de dades, cobrirà més d'un terç del cel i la seua tercera dimensió representarà el temps que abarca 10.000 milions d'anys d'història còsmica.

   Però enfrontar-se amb l'enorme i detallat conjunt de dades innovadores que produiran les observacions d'Euclid no és una tasca fàcil. Per preparar-se per a això, els científics del Consorci Euclid han desenvolupat la simulació Euclid Flagship i l'ESA ha publicat un vídeo explicatiu.

   En executar-se en grans bancs de processadors avançats, les simulacions per ordinador proporcionen un laboratori únic per modelar la formació i evolució d'estructures a gran escala a l'Univers, com ara galàxies, cúmuls de galàxies i la xarxa còsmica filamentosa que formen.

   Aquestes tècniques computacionals de vanguardia permeten als astrofísics rastrejar el moviment i el comportament d'un nombre extremadament gran de partícules de matèria fosca sobre volums cosmològics sota la influència de la seua pròpia atracció gravitatòria. Reprodueixen com i on es formen i creixen les galàxies, i s'utilitzen per predir la seua distribució al llarg de l'esfera celestial.

Font: EP
Crónica CT
* pots llegir-ho perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal