Valenciaport avança cap a un futur sostenible amb el primer parc fotovoltaic vertical a Espanya Valenciaport avança cap a un futur sostenible amb el primer parc fotovoltaic vertical a Espanya
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Valenciaport avança cap a un futur sostenible amb el primer parc fotovoltaic vertical a Espanya

El Port de València està en ple procés d'estudi i prova per a la creació d'un innovador projecte que podria convertir-se en "el primer parc fotovoltaic vertical a gran escala a Espanya" i aspira a ser un referent a nivell internacional. La iniciativa busca aprofitar l'energia solar per a generar electricitat neta i eficient en un entorn portuari.

Actualment, s'està duent a terme una prova pilot en una franja de paret del Dic Nord, en col·laboració amb el Centre d'Investigació en Direcció de Projectes, Innovació i Sostenibilitat (PRINS) de la UPV. Aquesta prova consisteix en la instal·lació de 21 mòduls fotovoltaics, cadascun de 410 W, la qual cosa equival a una potència instal·lada de 8.6 KWp.

Per a aquesta prova, s'utilitza l'innovador sistema matricial de panells fotovoltaics conegut com a IT3, desenvolupat i registrat per la startup valenciana SunnerBOX. Aquest sistema es caracteritza per disposar els panells sobre una malla tendida amb tirants i tensors ancorats directament sobre el dic. A més d'aprofitar la infraestructura existent, l'IT3 permet estalvis en costos estructurals, agilitza la instal·lació, facilita el manteniment i, en conjunt, fa més viable el projecte.

Durant el procés de prova, es realitzarà un seguiment en temps real per a mesurar l'energia generada per les matrius fotovoltaiques i el comportament dinàmic de l'estructura mitjançant una sèrie de sensors de diversa tipologia. L'energia produïda per aquestes matrius es farà servir per a alimentar el sistema de sensors, mostrant així el seu funcionament autònom.

Una vegada conclòs el procés de prova, s'avaluaran els resultats obtinguts. Si es demostra la viabilitat i eficiència del projecte a petita escala, l'Autoritat Portuària de València (APV) buscarà la millor via de finançament per a dur a terme la construcció d'una instal·lació a major escala en el dic.

Aquest ambiciós projecte és fruit de la tasca desenvolupada en els Labs d'Opentop, l'hub d'innovació oberta de la Fundació Valenciaport. El seu objectiu és impulsar la innovació i validar l'aplicació de noves tecnologies en el sector logístic portuari, contribuint així a l'avanç cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Amb aquesta iniciativa, el Port de València es posiciona com un referent en l'ús d'energies netes i en la promoció de solucions innovadores per a combatre el canvi climàtic.






Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal