Tots els sous de la Mesa del Senat: Desglossant les retribucions dels càrrecs (el president 177.602 euros) Tots els sous de la Mesa del Senat: Desglossant les retribucions dels càrrecs (el president 177.602 euros)
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tots els sous de la Mesa del Senat: Desglossant les retribucions dels càrrecs (el president 177.602 euros)

El nou president del Senat, Pedro Rollán (PP), percebrà un total de 12.685,89 euros bruts al mes pel seu càrrec --177.602 euros a l'any--, mentre que els dos vicepresidents, Javier Maroto i Guillermo Fernández Vara, cobraran 9.674 euros mensuals pel seu treball --135.449 euros a l'any--. El sou dels quatre secretaris oscil·larà entre els 8.058 i els 9.094 euros mensuals.

Després de ser triats el passat dijous, els membres de la nova Mesa del Senat començaran a rebre aquest sou, que es desglossa amb una assignació idèntica per a tots els senadors i complements pel càrrec que ocupen, a més d'indemnitzacions per viatges i dietes.

En concret, tots els senadors triats el 23J i designats per les comunitats reben una assignació idèntica al mes, que ascendeix als 3.173,83 euros al mes, que es perceben en catorze pagues i està subjecta al règim general de retenció i tributació fiscal.

A més d'això, el president del Senat, Pedro Rollán, suma una assignació de 3.472,07 euros mensuals i un complement de 5.068,51 euros al mes, també en 14 pagues i amb el mateix sistema de retenció i tributació.

També s'hi sumen els 971,48 euros que rep per fer front a les despeses que li ocasiona l'activitat de la Cambra, com ara desplaçaments o dietes. Si bé ha estat triat per la Comunitat de Madrid, aquesta quantitat és menor que la dels altres senadors, encara que aquesta quantitat està exempta de tributació en qualsevol cas.

EL SOU DEL MAROTO

El passat dijous també van ser triats vicepresidents del Senat l'arxiu portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, i l'ex-president de la Junta d'Extremadura i dirigent socialista, Guillermo Fernández Vara.

En tots dos casos, cobraran un total de 9.674,99 euros mensuals, en catorze pagues i amb aquestes retribucions, el que farà que a l'any perceben un total de 135.449 euros bruts pel compliment de les seves funcions com a vicepresidents.

A més de l'assignació bàsica per a tots els senadors, Maroto i Vara tindran dos complements com a vicepresidents de 1.366,77 i 3.097,32 euros al mes. A això cal afegir-hi els 2.037,07 euros mensuals per pertànyer a circumscripcions diferents a Madrid.

Quant als quatre secretaris, el sou mensual que percebran Eva Ortiz (PP), María Ángeles Luna (PSOE) i Francisco Fajardo (PSOE) ascendirà a un total de 9.094 euros al mes, mentre que la senadora madrilenya María del Mar Blanco (PP) rebrà 8.058 euros mensuals.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal