Sumar celebra l'ús de llengües cooficials i insta Feijóo a reconsiderar investidura Sumar celebra l'ús de llengües cooficials i insta Feijóo a reconsiderar investidura
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar celebra l'ús de llengües cooficials i insta Feijóo a reconsiderar investidura

Celebra l'ús de llengües cooficials en el Congrés i insisteix que hi ha juristes que veuen constitucional l'amnistia

La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha avançat que des de hui mateix es posa a treballar per a la conformació del Govern de coalició i ha llançat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que siga conscient de la seua "minoría absoluta" en el Congrés i reflexione sobre si persistix en aspirar a la investidura, una vegada que el PSOE i la seua formació han aconseguit una àmplia majoria per a la Mesa del Congrés.

"Vinc diguent aquests dies que el lideratge del senyor Feijóo s'apaga i hui està més apagat que mai. La Cambra ha parlat i democràticament ha dit amb números que està més sol que mai, que està en absoluta minoria el PP. Per tant, entenc que aquesta decisió l'ha de prendre el senyor Feijóo", ha assenyalat als mitjans de comunicació preguntada sobre si el president del PP ha de presentar-se o no a la investidura.

Durant la seua compareixença davant la premsa després de la Constitució del Congrés, Díaz ha mostrat la seua "satisfacció" i "orgull" pel resultat de la votació per a la confecció de l'òrgan de govern de la cambra, que confirma que el país avança d'acord amb el que es va votar a les eleccions del 23J. És a dir, a favor de la plurinacionalitat, la diversitat, la continuïtat del Govern progressista i l'acord entre les forces polítiques que pertanyen a aquest bloc.

En aquest sentit i després de felicitar la socialista Francina Armengol com a nova presidenta del Congrés, Díaz ha celebrat el suport brindat per les forces nacionalistes i que "es done un pas avant" en l'ús de les llengües cooficials en institucions com el Congrés, que és una de les mesures defensades per Sumar.

NEGOCIAR AMB ELS GRUPS LA INVESTIDURA

També ha subratllat que Sumar es posa a treballar amb "discreció" i "audàcia" en el contingut per a reeditar un Govern de coalició, que avance en les mesures ja iniciades en l'anterior legislatura, i negociarà amb totes les forces "democràtiques i progressives" per a dur endavant la investidura.

Al seu torn, Díaz ha assegurat que "negociaran amb tothom", en al·lusió a Junts, i que tenen la mateixa legitimació que el PP per a demanar-li el vot a aquesta formació o al PNV, sobretot quan ha quedat demostrat que els populars "estan més sols que mai" i els manquen aliats.

"Hui assistim a una crisi d'una envergadura tremenda en les files de les dretes", ha sentenciat una vegada que el PP i Vox han dividit els seus vots durant la votació de la Mesa del Congrés.

DIÀLEG I DESJUDICIALIZACIÓ DAVANT EL CONFLICTE CATALÀ

Després i en línia amb el que va manifestar ahir en la primera reunió del grup parlamentari de Sumar, la vicepresidenta segona en funcions ha expressat el seu compromís de resoldre el conflicte a Catalunya al qual "mai s'hauria d'haver arribat" amb "diàleg" i "desjudicialització", matèries en les quals ja es va avançar en la legislatura.

Respecte a l'amnistia que reclamen forces com Junts, Díaz ha reiterat que hi ha juristes que determinen la seua "legalitat" i "constitucionalitat" i ha remarcat que en "democràcia" les lleis prosperen quan es compten amb els vots "suficients".

Finalment, ha remarcat que els problemes polítics s'arreglen amb "política" i el "llenguatge del diàleg", reafirmant la seua intenció d'aplicar-ho per a abordar la qüestió territorial.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal