Reestructuració del Mapa Sanitari i Possibles Pròrrogues: Conseller de Sanitat de València Planteja Canvis Reestructuració del Mapa Sanitari i Possibles Pròrrogues: Conseller de Sanitat de València Planteja Canvis
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reestructuració del Mapa Sanitari i Possibles Pròrrogues: Conseller de Sanitat de València Planteja Canvis

"Pròrrogues Anuals i Escenaris Oberts: Plantejaments del Conseller de Sanitat de València"

El conseller de Sanitat, Mariano Gómez, ha assenyalat que si es prorroguen les concessions serien de forma anual, però que "tots els escenaris estan oberts".

En una entrevista a À Punt recollida per Europa Press, Gómez ha explicat que l'auditoria que ha encarregat sobre el sistema sanitari marcarà la seua línia de treball i, a més, ha avançat que "segurament serà necessari reinventar" el mapa sanitari i "ajustar" la cartera de serveis entre hospitals en funció de la necessitat dels ciutadans per a "fer més eficient el sistema".

En aquest sentit, ha assenyalat que s'aprovarà un nou marc normatiu específic per a solucionar el problema de les places de difícil cobertura perquè el decret aprovat per l'anterior Administració, "malgrat ser positiu, s'ha quedat curt", i cal fer-les "més atractives".

S'aprofitarà l'auditoria per a justificar una novament privatització del ja començat a revertir?

A més a més, ha recalcat que l'auditoria, en funció dels indicadors d'activitat, dispersió geogràfica i cobertura de places, marcarà la línia de treball i "pot haver-hi una reorganització total i absoluta del mapa sanitari que faça més eficient i accessible el sistema sanitari públic valencià".

Així mateix, ha assenyalat que aquesta auditoria també determinarà si es mantenen les reversions iniciades a Dénia i Manises i, a aquest respecte, ha apuntat que en aquests moments "absolutament tots els escenaris estan damunt de la taula". "No vull precipitar-me, mai prendré una decisió per ideologia, sinó que prendré decisions basades en l'eficàcia i en l'eficiència", ha assegurat.

De totes maneres, ha explicat que si finalment s'opta per renovar la concessió, la pròrroga seria d'any en any després d'analitzar tots els indicadors. Sí que ha descartat completament que es privatitze la gestió de nous departaments ni la dels ja revertits d'Alzira ni Torrevella.

D'altra banda, ha atribuït les dificultats per a cobrir les baixes i vacances a un problema "estructural a nivell nacional" per "la falta de lideratge del Ministeri de Sanitat, que és qui decideix el nombre de professionals que es formen".

En aquest sentit, ha apuntat que el sistema MIR és "referent" a Europa, però "ha d'haver-hi una planificació global de les necessitats a cinc anys vista per a poder crear les places amb antelació". En qualsevol cas, s'ha compromés a començar al gener a elaborar el pla d'estiu per a planificar una contractació de sanitaris que puga atendre no solament als 5 milions de la Comunitat Valenciana sinó també als turistes.

De la mateixa manera, sobre les oposicions convocades per a complir amb l'exigència de la UE de reduir la temporalitat al 8%, ha comentat que intentaran "agilitzar" el procés, però "sense dispersar el coneixement" per a "equilibrar la reducció de la precarietat i la consolidació d'equips", especialment en les àrees de difícil cobertura.

Així mateix, ha assegurat que per a reduir les llistes d'espera quirúrgiques posaran "tots els mitjans" per a millorar la gestió dels recursos públics, però que "no té cap problema" en col·laborar amb la sanitat privada si la demora persistix.

PRIMERA VISITA EN 72-96 HORES

A més, ha recalcat que "un dels eixos centrals" serà reduir també la llista d'espera diagnòstica. "Volem que es diagnostique prompte, es tracte immediatament i millorar així els indicadors de salut de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat. Per a això, escoltaran primer les propostes dels especialistes i s'ha compromés a implantar després els recursos necessaris.

En aquesta línia, ha apuntat que el primer és "prestigiar" l'Atenció Primària i, per això, han creat una Direcció General. "Anem a jerarquitzar l'Atenció Primària, nomenar cap de servei i de secció, afavorir l'accés a les proves diagnòstiques i desburocratitzar l'atenció", ha recalcat. Així, l'objectiu és que la demora en la primera visita no supere les 72-96 hores i en els casos greus hi haja una atenció immediata.

Finalment, respecte a la petició de Compromís de comparèixer a les Corts per a explicar la seua relació mercantil amb empreses de la trama corrupta del 'cas Osvaldos', en el qual s'investiga el desviament de 35 milions d'euros de fons públics provinents d'adjudicacions públiques sanitàries, ha replicat que ell va sol·licitar abans comparèixer "per a parlar del que interessa a la gent, de salut, no per a parlar de temes personals de fa molt temps que no interessen als ciutadans".





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal