Paterna es prepara per a l'emblemàtica Cordà amb el muntatge de les proteccions al carrer Major Paterna es prepara per a l'emblemàtica Cordà amb el muntatge de les proteccions al carrer Major
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna es prepara per a l'emblemàtica Cordà amb el muntatge de les proteccions al carrer Major

Com cada any quan arriba el mes d'agost, Paterna es prepara per a celebrar les seues Festes Majors. Aquesta setmana l'Ajuntament ja ha arrancat amb el muntatge de l'enreixat i estructures de protecció per a la celebració de la *Cordà al carrer Major. Unes tasques que es duen a terme fins al mateix dia en què se celebrarà l'emblemàtic acte de foc, la Cordà.

Com a novetat enguany, els comerços, situats en les plantes baixes i sent els últims a ser protegits amb la finalitat de mantindre la seua activitat al costat dels portals dels habitatges per a permetre el pas de veïns i veïnes, comptaran amb una senyalística corporativa 'Paterna Ciutat del Foc' el disseny del qual seran els dos logotips de l'Ajuntament i de la imatge de la Cordà, respectivament, encapçalada amb el nom del propi establiment.

Tal com ha subratllat la regidora d'Inclusió Social, Joventut i Foc, Andrea López, "volem que més del mig centenar de façanes d'aquesta part del municipi on celebrem nostra volguda Cordà estiguen correctament protegides, gràcies a l'adequada col·locació de l'enreixat al costat de les planxes protectores".

D'aquesta manera, una brigada d'operaris de l'empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna (GESPA) és l'encarregada d'escometre aquests treballs de protecció que es prolongaran fins al pròxim 27 d'agost. Mitjançant una elevadora de tisora de 18 metres, els treballadors poden accedir als balcons i les parts més elevades dels edificis.

A més, la regidora responsable del Foc, agraeix, un any més, "la bona convivència, respecte i comprensió per part de la ciutadania i el teixit comercial del municipi amb la finalitat de realitzar aquesta actuació tan important perquè els paterners i paterneres continuem gaudint d'una gran nit de Foc amb la màxima seguretat per a tots tenint en compte que en el moment de la seua celebració se solen disparar al voltant de 1.000 quilos de pólvora en molt poc temps".

Així mateix, durant les pròximes setmanes se certificarà la seguretat dels ancoratges i l'estabilitat de les proteccions a mesura que avança la seua instal·lació al llarg dels 120 metres de carrer.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal