Oriwa: Urgeix en els Inversions per Recuperar les Zones Afectades per l'Incendi i Reactivar l'Economia Oriwa: Urgeix en els Inversions per Recuperar les Zones Afectades per l'Incendi i Reactivar l'Economia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Oriwa: Urgeix en els Inversions per Recuperar les Zones Afectades per l'Incendi i Reactivar l'Economia

L'associació Oriwa demana inversions urgents per a recuperar les zones afectades per l'incendi

L'associació Oriwa, formada per ciutadans de Bejís, el Toro, Teresa, Torás i Sacañet (Castelló), ha alçat la veu per reclamar a la Generalitat, Diputació de Castelló i els ajuntaments corresponents inversions urgents destinades a la restauració de les àrees devastades per l'incendi que va tenir lloc l'estiu passat. Amb l'arribada del primer aniversari de la pitjor catàstrofe en 80 anys per a aquestes localitats, Oriwa demana fons suficients per a regenerar les més de 19.000 hectàrees de muntanya calcinada i per a fomentar l'activitat econòmica en aquestes zones afectades.

L'associació demana una col·laboració eficaç i coordinada entre les administracions involucrades per a posar en marxa polítiques que acceleren la recuperació socioeconòmica i ambiental d'aquestes regions. Oriwa destaca la importància d'equilibrar les inversions, ja que històricament s'han concentrat principalment en les zones costaneres. Argumenten que revitalitzar l'activitat econòmica a l'interior de la Comunitat Valenciana no només protegeix els boscos essencials en aquest temps d'emergència climàtica, sinó que també dissuadeix l'abandonament de les zones rurals.

A més, l'associació insta el govern autonòmic a oposar-se fermament a la construcció de la línia de Molt Alta Tensió fins a l'Eliana, un projecte que, si s'aprova pel Govern central, tindria repercussions negatives en diversos dels municipis afectats per l'incendi i agreujaria el risc de despoblació.

Durant aquest any, Oriwa ha estat activa en l'oposició a aquest projecte de línia elèctrica i ha emprès diverses iniciatives per a contribuir a la recuperació de la comarca. Han organitzat jornades de neteja de la muntanya per eliminar els residus generats per l'incendi i han realitzat tallers per a ajudar els agricultors a recuperar els seus cultius. A més, han estat part de campanyes de reforestació amb plantes autòctones i han creat un viver a Teresa per a futurs projectes de reforestació de les zones afectades. L'associació treballa amb donacions i activitats per a recaptar fons destinats a aquestes iniciatives.

L'incendi va devastar més de 19.000 hectàrees de terra, amb una gran part d'aquestes zones sent superfícies forestals. Oriwa assenyala que recuperar al voltant de 4.000 hectàrees de terrenys forestals és un repte difícil, ja que eren àrees amb espècies poc resistents o que ja havien estat afectades per un incendi anterior en el 2012. A més, van ser calcinades 1.632 hectàrees de terres agrícoles, amb predomini d'oliveres i ametllers en producció.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal