Noves Tecnologies Millorant l'Atenció en Residències de Persones amb Discapacitat i Malaltia Mental a la Comunitat Valenciana Noves Tecnologies Millorant l'Atenció en Residències de Persones amb Discapacitat i Malaltia Mental a la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Noves Tecnologies Millorant l'Atenció en Residències de Persones amb Discapacitat i Malaltia Mental a la Comunitat Valenciana

L'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) està implementant nous sistemes d'alertes i trucades assistencials en residències per a persones amb discapacitat intel·lectual i centres específics per a persones amb malaltia mental a la Comunitat Valenciana. Aquest projecte busca millorar la supervisió i l'atenció a aquells usuaris amb discapacitat intel·lectual que presenten grans necessitats de suport o alteracions de conducta.

La renovació d'aquests sistemes implica la utilització de dispositius i tecnologia digital avançada per a informar en temps real de situacions no previstes o de risc, com ara abandonar habitacions, caigudes, detecció de moviment nocturn o reaccions conductuals greus. Aquesta tecnologia permet oferir cures més segures i menys restrictives, garantint els drets i la dignitat de les persones ateses.

Aquests nous sistemes ja s'han implementat amb èxit en algunes instal·lacions, com la residència de persones amb discapacitat intel·lectual La Humanitat de Cheste i el centre específic de persones amb malaltia mental crònica d'Albocàsser. S'han instal·lat diversos punts d'emissió d'avisos i sensors per a garantir la seguretat i l'atenció immediata.

A més d'aquestes implementacions, s'han realitzat millores als dispositius d'alerta en altres centres i està previst continuar implementant nous sistemes d'avisos i assistència en altres instal·lacions.

L'IVASS compta amb més de 1.500 professionals que atenen més de 1.300 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental greu, dany cerebral adquirit i persones majors en situació de dependència en més de 30 centres i serveis a la Comunitat Valenciana, incloent onze centres d'atenció residencial a diverses localitzacions.

A més, s'han escomés altres actuacions de millora dels dispositius d'alerta al CEEM Mossén Cirilo (Alcoi) i a les residències de persones amb discapacitat intel·lectual Carmen Picó a Alzira, Caixa Ontinyent a Ontinyent, Manises, Xàtiva i Jubalcoy a Elx, i està previst implementar nous sistemes d'avisos i de trucada assistencial en altres centres residencials.

Un total d'onze d'aquests centres són d'atenció residencial. En concret, huit residències situades a Alzira, Aldaia, Burjassot, Cheste, Manises, Ontinyent, Rocafort i Xàtiva, a la província de València, i una a Elx, a la província d'Alacant. A més dels CEEM d'Alcoi, a la província d'Alacant, i Albocàsser, a la de Castelló.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal