Mazón 'Indulta' de fet al seu Propi Partit en dissoldre l'Estructura de Recuperació dels Actius desapareguts amb la corrupció Mazón 'Indulta' de fet al seu Propi Partit en dissoldre l'Estructura de Recuperació dels Actius desapareguts amb la corrupció
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mazón 'Indulta' de fet al seu Propi Partit en dissoldre l'Estructura de Recuperació dels Actius desapareguts amb la corrupció

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha pres una mesura que ha generat controvèrsia al dissoldre l'estructura encarregada de la recuperació d'actius "robats" majoritàriament pel seu propi partit, el PP, segons sentències judicials. Aquesta decisió ha aixecat crítiques i dubtes sobre la transparència i el compromís amb la justícia en casos de corrupció.

L'Oficina de Recuperació d'Actius de la Generalitat tenia en marxa 16 expedients que buscaven la devolució als arxius públics de patrimoni sostret en casos de corrupció anteriors al 2015. Aquests expedients involucraven militants del PP i persones lligades a l'estructura de govern del partit. A través d'aquesta iniciativa, s'esperava ingressar almenys quatre milions en fons o elements patrimonials, havent recuperat ja part d'aquests fons en casos com el de Cooperació-Haití.

Dins de la quantitat esmentada, es destaca un muntant de 3,2 milions relacionats amb la presumpta contractació irregular per part de RTVV de pantalles gegants de televisió per a la retransmissió de l'Encontre Mundial de les Famílies en 2006. Encara que aquest muntant ja havia sigut sentenciat en primera instància i l'execució provisional havia sigut sol·licitada per la Generalitat, la dissolució de l'estructura encarregada de recuperar actius planteja interrogants sobre el futur d'aquests processos judicials.

A més, es preveien ingressos per altres casos, com el de Cooperació-Nicaragua, que incloïa la subhasta d'immobles i una plaça d'aparcament. En el marc del cas Cooperació-Haití, la Generalitat estava en procés d'embargar béns de l'empresari Augusto César Tauroni a Miami, incloent-hi un iot i dos apartaments.

Més de 8 milions recuperats, fins ara

Fins a la data de huí, les actuacions promogudes per l'Oficina de Recuperació d'Actius han permès retornar als arxius públics un total de 8,1 milions en concepte de dany patrimonial, fruit d'il·legalitats comeses en etapes governamentals anteriors. No obstant això, la dissolució d'aquesta estructura planteja desafiaments quant a la continuació d'aquestes recuperacions.

La decisió de Mazón de dissoldre l'estructura ha generat crítiques i qüestionaments sobre el seu impacte en la independència i transparència dels processos judicials relacionats amb casos de corrupció. Alguns observadors consideren que aquesta mesura podria interpretar-se com un indult tàcit al seu partit i als seus militants condemnats, el que ha suscitat debats sobre el compromís real amb la justícia i el ràtio de comptes.

En resposta a les crítiques, el secretari general del PPCV ha defensat la decisió, argumentant que busca protegir i garantir la independència dels jutges i advocats de la Generalitat. Assegura que el seu govern aposta per la independència i la professionalitat en aquests processos, i que s'atorguen plenes competències a l'advocat general per vetllar per la legalitat en l'actuació administrativa, sense interferències polítiques.

Aquesta mesura segueix sent objecte d'anàlisi i debat, ja que planteja preguntes sobre la integritat dels processos judicials relacionats amb la corrupció i el compromís real amb la transparència i la justícia en la política valenciana.

Foto dels acusats pel cas Blasco, el tercer Blasco (PP)



Concentració demanant la recuperació dels diners robats






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal