L'Hospital IMED València realitza amb èxit la primera crioanalgèsia per al dolor sacroilíac a Espanya L'Hospital IMED València realitza amb èxit la primera crioanalgèsia per al dolor sacroilíac a Espanya
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Hospital IMED València realitza amb èxit la primera crioanalgèsia per al dolor sacroilíac a Espanya


L'Hospital IMED València ha realitzat per primera vegada a Espanya una intervenció per al tractament del dolor sacroilíac amb l'aplicació de crioanalgèsia o crioablació, amb temperatures de 70 graus sota zero, segons ha informat el centre sanitari en un comunicat.


La novetat d'aquesta intervenció, aplicada fins ara per al tractament d'altres nervis i articulacions de més fàcil accés, rau en l'ús d'una petita sonda en forma corba que permet accedir a l'articulació sacroilíaca i aplicar a la zona afectada aquestes temperatures de 70 graus sota zero, que destrueixen el teixit nerviós que transporta la informació del dolor, ha detallat l'hospital.


El doctor Manuel Cifrián, de la Unitat de Tècniques Mínimament Invasives d'aquest centre sanitari, i el seu equip han sigut els encarregats de realitzar aquesta intervenció, que s'ha dut a terme en una pacient de 60 anys a la qual se li han tractat tres afeccions en la mateixa operació. Concretament, se li ha fet la crioanalgèsia de les dues articulacions sacroilíaques juntament amb una radiofreqüència lumbar.


IMED València ha explicat que "una de les grans avantatges de la crioanalgèsia és que es tracta d'una tècnica poc invasiva, amb anestèsia local i ingrés ambulatori que no danya les estructures nervioses de forma permanent, pel que els teixits nerviosos poden regenerar-se lentament sense risc de neuritis posterior al procediment".


Això permet que el cirurgià puga dur a terme la intervenció de les dues articulacions sacroilíaques durant un mateix procediment, podent associar-se a altres tècniques durant la intervenció, ha destacat l'hospital.


Fins ara el tractament del dolor sacroilíac es realitzava per radiofreqüència, un sistema més invasiu que solament permetia el tractament de les articulacions d'una en una a causa dels danys que es generaven en els teixits i articulacions, el que obligava a deixar passar un mes per a poder abordar la intervenció de la segona articulació.


La unitat de tècniques mínimament invasives d'IMED València va ser pionera fa anys a introduir la tècnica de crioanalgèsia per al tractament d'altres dolències com el neuroma de Morton, nervis perifèrics, dolor d'espatlla, maluc o dolor de genoll. Fins al moment no es disposava a Espanya de la possibilitat d'emplear un sistema específic per a l'articulació sacroilíac.


A diferència de les altres alternatives per al tractament del dolor sacroilíac, l'ús de crioanalgèsia és molt menys invasiu al no danyar les estructures anatòmiques adjacents com la musculatura o els vasos sanguinis, ha insistit el centre sanitari.


Així mateix, ha destacat que el postoperatori és en aquest cas "molt ràpid, amb una ràpida recuperació i reincorporació a l'activitat habitual i activitats quotidianes i laborals".


El doctor Cifrián ha manifestat la seua "satisfacció" després de la "exitosa intervenció" realitzada. "La crioanalgèsia és un mètode innovador que es basa en la interrupció temporal de les funcions neuronals d'algunes parts del sistema nerviós mitjançant l'ús de fred extrem", ha concretat.


"DOLOR CRÒNIC"

El facultatiu ha afirmat que "el mètode és segur i mínimament invasiu" i ha assenyalat que està "recomanat especialment quan els mitjans conservadors han demostrat ser ineficaços".


El dolor de les articulacions sacroilíac generalment es localitza en la columna lumbar, els glutis o natges, i es irradia a la part posterior del cuix. "Normalment es tracta d'un dolor crònic que pot presentar-se de forma aguda, usualment en pacients de més de 50 anys. A vegades pot irradiar-se també a l'ingle o a la cama i fins i tot a la planta del peu", ha afegit el doctor.

   

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal