Les Tormentes Causen Destrosses en Sant Antoni i L'Eliana: Arbres Caiguts i Danys Materials Les Tormentes Causen Destrosses en Sant Antoni i L'Eliana: Arbres Caiguts i Danys Materials
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Tormentes Causen Destrosses en Sant Antoni i L'Eliana: Arbres Caiguts i Danys Materials

Sant Antoni


L'Eliana



Les tormentes que van assolar el passat dissabte 24 d'agost van deixar una estela de danys en els municipis de Sant Antoni de Benaixeve i L'Eliana. A L'Eliana, la Policia Local es va veure desbordada, atenent prop d'un centenar de trucades d'emergència i realitzant al voltant de quaranta intervencions relacionades amb el fort temporal de pluja i pedra que va descarregar 23,6 litres en tan sols 20 minuts, acompanyat de ràfegues de vent de gairebé 100 km/h.

Els informes meteorològics han sigut sol·licitats a Inforatge per part de l'Ajuntament de L'Eliana per permetre als afectats reclamar danys davant les seues companyies d'assegurances. Aquest informe estarà disponible en les pròximes hores.

A Sant Antoni de Benaixeve, les fortes pluges acompanyades de vents intensos van provocar la caiguda d'arbres i cactus, alterant la circulació normal i representant un perill per a la seguretat pública. La Policia Local de Sant Antoni de Benagéber va actuar ràpidament per a mantindre l'ordre i la seguretat en la localitat i evitar danys als residents.


Els avisos principals es van deure a la caiguda d'arbres, que van causar danys tant en la via pública com en propietats privades, i a l'acumulació de branques i aigua en diversos punts, on les brigades municipals van haver de despeixar els embornals. Prop de cinquanta arbres van caure parcial o completament, i una de les àrees més afectades va ser el Parc de la Pinada de l'Eliana. 

A tots dos municipis els equips de jardineria i les empreses de neteja continuen treballant en la zona.

La caiguda de branques també va posar en perill les línies elèctriques, tombant pals de llum i telèfon, la qual cosa va requerir la intervenció del Consorci de Bombers en almenys 50 ocasions. Durant la tempesta, es van registrar danys en dos vehicles estacionats, la caiguda de diverses plaques solars, antenes, el desprendiment de façanes de diverses vivendes, inundacions i contenidors bolcats.

És important recordar que el dissabte passat es va suspendre l'espectacle de clausura del festival 'Estiu a la Torre', però s'ha anunciat que 'Sonío', de Jesús Aguilera, s'oferirà en una nova data. Pel que fa al Cinema d'Estiu, malgrat una breu interrupció durant la preparació de la pel·lícula, finalment es va poder projectar.


L'alcalde de l'Elana, Salva Torrent, ha informat que l'Ajuntament està considerant sol·licitar la declaració de zona greument afectada per una emergència de protecció civil, ja que s'estima que els danys materials ascendeixen a milers d'euros, una vegada que es completin les accions de resposta immediata a l'emergència i es dispose de l'informe corresponent.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal