Les activitats festives públiques per a xiquets sempre deuen de tindre un paper crucial en el seu desenvolupament i procés d'aprenentatge e integració en la comunitat. Aquestes activitats deuen estar dissenyades per estimular la seua curiositat, creativitat i habilitats de pensament crític mentre els proporcionen una experiència d'aprenentatge divertida i atractiva en la comunitat. És essencial que les institucions municipals siguen rigoroses amb les activitats que posen en marxa per als xiquets i xiquetes, incloent la subvenció o suport a activitats denominades infantils, però que imiten activitats per a adults en les quals el consens social i la ciència enten com a maltractament als animals.
Les Festes d'enguany de San Antoni de Benaixeve
En aquest context, és important analitzar quines implicacions pot tenir aquest tipus d'activitats en l'educació dels menors i per què els Ajuntaments no haurien de participar, ni donar suport, com ho farà el de Sant Antoni de Benaixeve en les seues festes d'enguany. Aquestes activitats, com les becerrades amb jocs inflables, els carros amb inflables de bous i els carros que imiten caps de bous per a simular corregudes de bous o els "bous embolats nocturns" simulats amb inflables, poden donar lloc a confusions i malentesos en la percepció del tractament als animals pels xiquets.
Les becerrades amb jocs inflables, els carros amb inflables de bous i les simulacions de corregudes de bous o "bous embolats nocturns" amb inflables, encara que siguin en simulació, poden normalitzar i dessensibilitzar als xiquets davant dels problemes d'abús i maltractament als animals.
Divertiment i alguna cosa més
Les activitats festives són també educatives i són dissenyades amb objectius d'aprenentatge específics o comunitaris. Busquen millorar el desenvolupament cognitiu, social, emocional i físic dels xiquets, a més del divertiment. Aquestes activitats ofereixen oportunitats perquè els xiquets exploren, experimenten i comprenguen el món que els envolta. Moltes d'aquestes activitats estan basades en el concepte de "l'aprenentatge a través del joc". Jugar és una manera natural perquè els xiquets aprenguen, ja que els permet interactuar amb l'entorn, relacionar-se amb altres persones i desenvolupar habilitats essencials d'una manera no amenaçadora i divertida
És crucial assegurar-se que les activitats festives dissenyades per a xiquets promoguen valors de respecte i empatia cap als animals. Les activitats que simulen situacions de maltractament als animals poden ser confuses per als xiquets, ja que poden no entendre la diferència entre un joc i la realitat. En lloc d'aquestes activitats, es podrien proposar alternatives que fomenten l'amor i el respecte cap a tots els éssers vius.
En conclusió, les activitats educatives per a xiquets són fonamentals per al seu desenvolupament i aprenentatge. Aquestes activitats promouen una experiència de joc significativa i proporcionen oportunitats per a un desenvolupament integral. No obstant això, les institucions municipals han de ser conscients de les implicacions de les activitats que promouen i assegurar-se que les activitats per a xiquets fomenten valors d'empatia i respecte a les persones i als animals. L'educació en valors és essencial per a un desenvolupament humà sostenible i una societat respectuosa amb tots els éssers vius.
És una llàstima que entre totes les activitats lúdiques per a xiquets, el govern de Sant Antoni de Benaixeve haja triat en les seues festes, un dia complet d'imitació, a tots els nivells, del que cada vegada amb major consens social s'entén per maltractament animal. Fins i tot algunes d'eixes activitats (quan es fan pública i legalment) estan reglades per a majors de 16 anys, el que de per si, ja significa alguna cosa. Traslladar-les als xiquets encara que siga en simulació. No és més que una manera d'introduir-los en elles i normalitzar-les
Editorial del grup de Sant Antoni de Benaixeve pertanyent al Col.lectiu Àgora de Camp de Túria
xiquets i xiquetes en un espectacle de bous inflables |
El bou embolat, és un exemple clar de maltractament de l'animal
Cap comentari :