Les Arts presenta una temporada lírica de grans veus i emocions per al 2023-2024 Les Arts presenta una temporada lírica de grans veus i emocions per al 2023-2024
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Arts presenta una temporada lírica de grans veus i emocions per al 2023-2024


Les Arts reuneix a veus com les de Jakub Józef Orlinski, Phillipe Jaroussky i Javier Camarena, en 'Les Arts és Grans Veus', i les de Lise Davidsen, Gerald Finley, Ermonela Jaho, Andrè Schuen i Ekaterina Semenchuk, en el cicle de 'Lied' per protagonitzar vuit vesprades líriques "imprescindibles" en la temporada 2023-2024.

Segons ha indicat la Generalitat en un comunicat, el contratenor Jakub Józef Orlinski serà el primer dels tres grans cantants que passaran pel teatre valencià com a part de 'Les Arts és Grans Veus'.

Orlinski, elogiat per la crítica tant en la seua vessant operística i en concert com per la seua carrera discogràfica, interpretarà el seu nou programa 'Més enllà del bé i del mal', on rescata cançons i àries poc conegudes d'autors del Barroc italià com Monteverdi, Kapsberger, Cavalli, Frescobaldi, Saracini, Krell, Strozzi, entre altres.

El 30 de novembre torna a la Sala Principal un altre dels contratenors "més cotitzats" en el circuit internacional, Philippe Jaroussky, que ja va captivar el públic valencià en la seua primera visita en 2020 amb el seu "ample registre i refinada tècnica" en un recital amb obres de Schubert.

En aquesta ocasió, l'artista francés proposa el programa 'Forgotten Arias', un dels seus treballs "més aplaudits", en què repassa àries de Gluck, Hasse, Jommelli, Myslivecek i Traetta, amb l'acompanyament de l'ensemble de cambra Le Concert de la Loge, dirigit pel violinista Julien Chauvin.

El famós tenor mexicà Javier Camarena posa el brot d'or a la tercera edició del cicle 'Grans Veus' el 21 de gener, en un concert que suposa el seu debut oficial en la programació de Les Arts.

Camarena, reconegut amb el premi a millor cantant masculí dels International Opera Awards de 2021, és el nou referent del repertori del belcantista, interpretarà un recital dedicat a un dels majors compositors d'aquest estil, Francesco Paolo Tosti, en el qual també inclourà cançons d'altres autors.

'LES ARTS ÉS LIED'

Per la seua banda, 'Les Arts és Lied' aproparà un any més al teatre valencià als millors intèrprets d'aquest gènere, que es consolida com una de les principals apostes de la programació amb les actuacions de Lise Davidsen, Gerald Finley, Ermonela Jaho, Andrè Schuen i Ekaterina Semenchuk.

La diva escandinava Lise Davidsen torna a la Sala Principal el 11 d'octubre en la primera actuació del cicle, acompanyada al piano per James Baillieu. En aquesta ocasió, proposa un repertori d'arrels germàniques i nòrdiques, amb pàgines d'Edvard Grieg, Alban Berg, Franz Schubert i Jean Sibelius.

Gerald Finley protagonitza el 3 de desembre un altre dels grans debuts en Les Arts. El baix baríton canadenc, juntament amb el seu tàndem pianístic, Julius Drake, ofereix un variat programa de 'Lieder' amb especial atenció a Schubert i Schumann.

Ermonela Jaho, una de les soprano "més cotitzades" en l'actualitat, cantarà per primera vegada en l'edifici de Calatrava dins del cicle 'Les Arts és Lied'. En la seua visita a Les Arts el pròxim 4 de febrer, proposa un "cuidat" recital que abasta des del repertori belcantista al Romanticisme francés i italià, amb Rubén Fernández Aguirre al piano.

Andrè Schuen tornarà el 14 de març al teatre d'òpera valencià per a recuperar la seua esperada col·laboració amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) que va haver de cancel·lar en 2022 per motius de salut.

La directora polonesa Anna Sulkowska-Migon, guanyadora del prestigiós concurs de directores La Maestra, dirigirà aquesta vetlada, amb l''Idil·li de Sigfrid' de Wagner i una selecció de 'Lieder' de 'Des Knaben Wunderhorn' de Mahler. Després de la seua actuació, Schuen i la OCV s'embarcaran en una petita gira, en la qual oferiran aquest mateix programa en l'Auditori de Castelló (16 de març) i en el Palau de la Música de Barcelona (19 de març).

La mezzosoprano russa Ekaterina Semenchuk serà l'encarregada de tancar el cicle de Lied el pròxim 14 d'abril. Semenchuk dedicarà el recital al repertori rus, amb cançons de Mijaíl Glinka i Modest Músorgski, i acompanyament al piano de Semyon Skigin.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal