L'Eliana aprova l'organització i funcionament del Ple 2023/2027, amb l'únic vot en contra de COMPROMIS L'Eliana aprova l'organització i funcionament del Ple 2023/2027, amb l'únic vot en contra de COMPROMIS
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana aprova l'organització i funcionament del Ple 2023/2027, amb l'únic vot en contra de COMPROMIS

L'Ajuntament ha donat llum verda a la composició de la Junta de Portaveus, les retribucions dels membres de la Corporació i a la designació dels òrgans col·legiats, entre altres punts.

Aquest divendres, 11 d'agost, s'ha celebrat sessió extraordinària en el Saló de Plens de l'Ajuntament de l'Eliana, en un segon intent d'aprovar l'estructura i organització dels òrgans representatius en el Consistori per al mandat corporatiu 2023/2027. 

Cal recordar que el passat 6 de juliol, els vots en contra de tots els grups de l'oposició -PP, Vox i Compromís-Acord per Guanyar- van impedir l'aprovació de qüestions organitzatives essencials per al funcionament de la Corporació: periodicitat dels Plens Ordinaris, composició de les Comissions Informatives, representació en òrgans col·legiats, Junta de Portaveus, així com assignacions als grups polítics, retribucions a regidores i regidors i relació de llocs de confiança.

D'aquesta manera, el Ple ha aprovat per majoria i amb l'únic vot en contra de Compromís-Acord per Guanyar que les sessions ordinàries se celebraran cada últim dijous de mes, en lloc de cada dos mesos com estava establit fins ara. També han sigut creades en aquest Ple les Comissions Informatives permanents d'Hisenda i control de comptes, Ciutat, Ciutadania i Recursos, a més d'una especial de Seguiment d'expedients de contractació, integrada per la totalitat dels regidors i que es reunirà mensualment.

A més, s'ha nomenat als representants de la Corporació en òrgans col·legiats que siguen competència del Ple, com la Mancomunitat Camp de Túria, el Consorci de Bombers o el Consorci València Interior i determinat la relació de llocs de confiança i la seua retribució.

El Ple ha acordat també que com a màxim 4 regidors exerciran la seua labor amb dedicació exclusiva i una retribució màxima de 46.490 euros a l'any, mentre que de nou l'alcalde no percebrà cap remuneració per l'exercici del seu càrrec. Per part seua, s'ha establit l'assignació a grups polítics en 2.550 euros a l'any i en 550 euros per cada edil, així com les indemnitzacions per assistències de les i els membres de la corporació.

Finalment s'ha aprovat la constitució de la Junta de Portaveus, presidida per l'alcalde i quedant establida de la següent manera: Marta Andrés (PSPV-PSOE), María José Marco (PP), José Noales (VOX) i Isabel Montaner (Compromís-Acord per Guanyar).

El primer edil, Salva Torrent, ha agraït les propostes i disponibilitat dels diferents grups, al mateix temps que ha lamentat la postura enrocada en el 'no' de Compomís que impossibilita arribar a un acord de govern de progrés malgrat que el bloc d'esquerres obtinguera més vots el passat 28M. No obstant això, ha recordat que 'si durant 44 anys els socialistes de l'Eliana hem sigut capaços d'arribar a acords, encara sense necessitar-los, continuarem tenint la porta oberta sempre pensant en la ciutadania i no en els interessos personals'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal