L'Ajuntament de Riba-roja de Túria Estableix una Comissió d'Excel·lència i Integritat en la Contractació Pública L'Ajuntament de Riba-roja de Túria Estableix una Comissió d'Excel·lència i Integritat en la Contractació Pública
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria Estableix una Comissió d'Excel·lència i Integritat en la Contractació Pública



L'ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat un pas decisiu cap a la millora de la transparència i l'eficàcia en els seus processos de contractació pública. En una recent sessió plenària, s'ha aprovat la creació de la Comissió Especial d'Excel·lència i Integritat Municipal. Aquesta comissió, amb caràcter consultiu, estarà integrada pels diversos grups polítics amb representació en el ple municipal.

La seva funció principal serà la supervisió i control dels processos de licitació i adjudicació en la contractació pública de l'ajuntament. A més, actuarà com a garante dels principis fonamentals en aquest àmbit, com ara la publicitat, la lliure concurrència, la objectivitat, la transparència i l'eficàcia.

Aquesta comissió, que tindrà una duració coincident amb el mandat actual (2023-2027), s'establirà com a òrgan de control i vigilància de l'activitat contractual de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. La seva tasca inclourà assegurar la correcta aplicació dels principis de la contractació pública, així com la possibilitat de recollir iniciatives i propostes.

Entre les seves atribucions específiques es troben l'anàlisi dels contractes subscrits per l'ajuntament i l'emissió d'informes derivats d'aquests. També podrà requerir documentació relativa als contractes o sol·licitar la presència de responsables polítics o tècnics per informar sobre aspectes específics d'un contracte.

A més, la comissió proposarà millores en els expedients de contractació i promourà activitats formatives tant per a empreses com per a pimes, així com per al personal i membres de la corporació. També estarà informada sobre la participació en esdeveniments i formularà propostes per millorar la qualitat de la contractació pública i fomentar la innovació i l'excel·lència a Riba-roja de Túria.

La comissió comptarà amb el suport dels funcionaris del Departament de Contractació municipal i podrà convocar tècnics de diferents àrees municipals que siguin experts en matèria de contractació. Les reunions es realitzaran de manera periòdica, amb un mínim d'una celebració mensual, i una persona de l'àrea de secretaria/contractació assumirà les tasques de secretaria.

Aquesta nova comissió, anomenada Comissió d'Excel·lència i Integritat, afegirà més funcions a les ja establertes i reforçarà la línia de treball que s'ha seguit fins ara. A més d'impulsar la professionalització i promoure la innovació, també perfeccionarà la planificació i la rendició de comptes dels contractes públics. Finalment, col·laborarà amb el sector privat en aquests processos.

L'acord plenari posa de manifest les accions realitzades per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria en matèria de contractació, que han permès estalviar importants quantitats als arques municipals des de l'any 2019. Aquests estalvis es reflecteixen en les memòries anuals que s'elaboren des de llavors, demostrant l'eficàcia d'aquestes mesures.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la creació d'aquesta nova comissió "és fruit d'un acord unànime dels grups polítics, amb l'objectiu de facilitar i augmentar la transparència i la participació en els processos de contractació pública. A més, continuem aprofundint en la línia de treball que hem mantingut des de l'any 2019, basada en la innovació i la professionalitat en totes les fases de la contractació".








Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal