La Societat Espanyola d'Epidemiologia critica la decisió de permetre fumar a les terrasses La Societat Espanyola d'Epidemiologia critica la decisió de permetre fumar a les terrasses
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Societat Espanyola d'Epidemiologia critica la decisió de permetre fumar a les terrasses


La Societat Espanyola d'Epidemiologia ha emès un comunicat en el qual ha lamentat la decisió de la Generalitat de deixar de prohibir fumar a les terrasses, ja que consideren que és "un important pas enrere en la protecció de la salut de la població".

L'entitat ha assenyalat en el seu comunicat que "l'exposició a la fum del tabac té efectes perjudicials per a la salut de la població" i que no existeix "un llindar segur d'exposició". "La prohibició del consum de tabac a les terrasses de bars i restaurants no solament protegeix les persones no fumadores de l'exposició, a més s'associa a una reducció del consum i a la seua desnormalització", han afegit.

En el comunicat també s'explica que "les terrasses estan ja regulades per la vigent llei del tabac" i que "es pot permetre fumar en elles solament si tenen com a màxim dos paraments laterals a més de sostre" però que "aquesta norma ni es compleix ni es fa complir per les administracions".

Segons han indicat, la promoció d'una hostaleria 100% lliure de tabac, tant en els seus espais interiors com exteriors, va en la línia de la Declaració del final de l'epidèmia del tabaquisme 2030 elaborada per més de 60 entitats i organitzacions sanitàries i que Espanya recolza.

Per tant, la derogació d'aquesta norma que va estar en vigor a gairebé totes les comunitats autònomes, "suposa un clar retrocés per aconseguir aquest objectiu".

A finals de juliol de 2020, el Grup de Treball de Tabaquisme de la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) ja va instar, precisament, "a ampliar els espais lliures de fum estenent la prohibició de fumar a totes les terrasses de bars i restaurants, entrades dels centres educatius, campus universitaris, espectacles a l'aire lliure, instal·lacions esportives i vehicles privats".

"I ho va fer per a poder donar un pas més en el control del tabaquisme que permeta reduir l'elevada càrrega de malaltia i mortalitat associada al consum de tabac i a l'exposició al fum ambiental del tabac", han assenyalat.

És per això que, des de la Societat Espanyola d'Epidemiologia, es continua instant el Govern a avançar en l'aprovació del Pla Integral de Control del Tabaquisme, incloent la promoció d'espais lliures de fum, particularment en el sector de l'hostaleria.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal