La opacitat augmenta després de l'eliminació de la Conselleria de Transparència per Mazón La opacitat augmenta després de l'eliminació de la Conselleria de Transparència per Mazón
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La opacitat augmenta després de l'eliminació de la Conselleria de Transparència per Mazón

El Govern Autonòmic de la Comunitat Valenciana ha pres una decisió que ha generat controvèrsia i preocupació entre diversos sectors. En el seu objectiu de retallar despeses, ha procedit a eliminar la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. No obstant això, aquest moviment ha estat criticat per diversos actors que sostenen que, en lloc de reduir l'opacitat, s'està incrementant la manca de transparència en el funcionament de l'administració pública.

En la darrera legislatura, la Consellera de Transparència era Rosa Pérez d'Esquerra Unida, i aquesta entitat jugava un paper clau en el foment de la transparència i la rendició de comptes en el Govern. L'eliminació d'aquesta conselleria ha generat inquietud entre aquells que consideren que la transparència és un pilar fonamental per a una gestió pública eficient i responsable.

Des de diferents veus crítiques s'argumenta que l'eliminació de la Conselleria de Transparència no només suposa una pèrdua en el compromís governamental amb la rendició de comptes, sinó que també envia un missatge negatiu a la ciutadania, minvant la confiança en les institucions públiques.

Joan Baldoví de Compromís denuncia l'incompliment de la Llei de Transparència per part del Consell de PP i Vox a la Comunitat Valenciana. Segons la normativa, s'han de publicar les agendes institucionals i de treball en el Portal de Transparència GVA Oberta, però no s'han fet públiques les reunions del President de la Generalitat, Carlos Mazón, i la majoria dels seus consellers i alts càrrecs. Aquesta falta de transparència ha generat preocupació i crítiques per part de Compromís, que considera que l'opacitat és el primer pas cap a la corrupció. El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha anunciat que presentaran preguntes i sol·licituds de documentació per conèixer les agendes dels alts càrrecs que s'han amagat al públic. A més, adverteixen que l'incompliment de la Llei de Transparència pot suposar multes de fins a 600 euros. Compromís està compromès amb la defensa de la transparència i la lluita contra la corrupció, i seguirà vigilant per assegurar-se que el Consell compleix amb la llei.

La transparència és un element essencial per a la participació ciutadana i el bon govern. Permet a la societat conèixer com es prenen les decisions, com es gestionen els recursos públics i com es rendeixen comptes davant els ciutadans. La manca de transparència pot donar lloc a la percepció que s'oculten dades o es prenen decisions de manera poc clara, la qual cosa pot minvar la confiança en les institucions i generar descontentament en la ciutadania.

En aquest context, es planteja si l'eliminació de la Conselleria de Transparència és una mesura adequada per a enfrontar els reptes econòmics actuals, o si és més aviat una estratègia que debilita la transparència i la participació ciutadana en el procés de presa de decisions.

En conclusió, l'eliminació de la Conselleria de Transparència a la Comunitat Valenciana ha generat inquietud i controvèrsia, ja que s'argumenta que, en lloc de retallar despeses, s'està incrementant l'opacitat en el funcionament de l'administració pública. La transparència és un pilar fonamental per al bon govern i la participació ciutadana, i el seu debilitament pot tenir conseqüències negatives en la confiança de la ciutadania en les institucions públiques. El debat sobre la importància de la transparència en la gestió governamental continua i planteja interrogants sobre com equilibrar la necessitat d'ajustos pressupostaris amb la garantia d'una gestió transparent i responsable.

Rosa Pérez l'anterior Consellera de Transparencia i Joan Baldoví


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal