La Lluita de les Dones futbolistes: Un Regal per al Futbol La Lluita de les Dones futbolistes: Un Regal per al Futbol
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Lluita de les Dones futbolistes: Un Regal per al Futbol


En el món del futbol, les futbolistes espanyoles, tot i estimar profundament el seu esport, s'han vist  sovint obligades a alçar la veu. Aquesta vegada, l'excusa ha estat el comportament desencertat del president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales. En menys d'una setmana, han passat de celebrar un campionat del món a posar contra les cordes el màxim dirigent de la RFEF. Però aquest article no només tracta del conflicte amb Rubiales, sinó que pinta un quadre més ampli sobre com la lluita de les dones està transformant el futbol.

En l'esport rei, on les institucions solen mantenir-se impertorbables davant dels escàndols de corrupció i els futbolistes sovint semblen immunes a la veu dels dirigents, el futbol femení està demostrant ser un terreny fèrtil per al canvi. Això, en gran part, és degut al coratge de les futbolistes espanyoles i al moviment feminista en general, que s'han convertit en la punta de llança d'una lluita que va més enllà del gespa.

Un fet destacable és com el futbol femení ha posat sobre la taula qüestions ètiques, com el patrocini del Mundial per part de Visit Saudí, una autoritat de turisme d'un país amb un historial qüestionable quant als drets de les dones. Davant aquesta controvèrsia, les jugadores espanyoles i moltes estrelles internacionals van aixecar la seua veu, portant la FIFA a donar marxa enrere. Aquest episodi ressalta com les futbolistes no només busquen l'èxit esportiu, sinó també promoure l'ètica en l'esport.

La igualtat salarial és un altre hito en la lluita del futbol femení. L'exemple de les futbolistes nord-americanes, liderades per Megan Rapinoe, que van demandar igualtat salarial amb els homes i van guanyar, exemplifica el poder de les futbolistes per impulsar canvis significatius en l'esport. Les recents reivindicacions de les futbolistes espanyoles, que van portar a la renúncia de 15 d'elles a la selecció, han cobrat més força que mai i probablement resultaran en un acord similar.

La diferència entre la manca de protestes en el Mundial masculí a Qatar i la veu que s'alça en el futbol femení és impactant. Mentre el futbol masculí tendeix al silenci davant qüestions controvertides, les futbolistes no dubten a alçar la veu. L'article ressalta com el futbol femení està liderant una conversa important en l'esport.

En un entorn esportiu tradicionalment masclista, el futbol femení està guanyant terreny i està obligant els dirigents a replantejar les seues polítiques. La seua influència transcendeix les fronteres i està marcant un nou paradigma en el món del futbol. Malgrat que preferirien centrar-se en el seu joc, les futbolistes espanyoles i el moviment feminista han aconseguit remoure els fonaments d'un esport que històricament ha sigut reticent al canvi. El futbol femení està demostrant que la seua lluita li queda molt bé al futbol en general.

AGORA CT


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

captura imatge TVE




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal