La Filmoteca d'Estiu Celebra el 75 Aniversari de 'El lladre de bicicletes' amb una Vetlada de Cinema Sota les Estreles La Filmoteca d'Estiu Celebra el 75 Aniversari de 'El lladre de bicicletes' amb una Vetlada de Cinema Sota les Estreles
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Filmoteca d'Estiu Celebra el 75 Aniversari de 'El lladre de bicicletes' amb una Vetlada de Cinema Sota les Estreles


La Filmoteca d'Estiu, organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, presenta la pel·lícula 'El lladre de bicicletes' (1948), dirigida per Vittorio de Sica i protagonitzada per Lamberto Maggiorani i el xiquet Enzo Staiola. Aquesta projecció commemora el 75 aniversari del seu estrena i se celebrarà el dimarts 22 d'agost a les 22:30 hores, en versió original amb subtítols en valencià. També es repetirà el dijous 24 d'agost a la mateixa hora.

Dins de les onze pel·lícules programades per a la Filmoteca d'Estiu de 2023, quatre es presenten en versió original amb subtítols en valencià, incloent 'El lladre de bicicletes'. La pel·lícula és un clàssic fundacional del neorealisme italià i destaca pel seu realisme i una cuidadosa elecció d'actors.

La trama segueix a Antonio, un aturat de la postguerra a Roma que aconsegueix treball de pegar cartells a canvi de tenir una bicicleta. No obstant això, en el seu primer dia de treball, li roben la bicicleta, el que desencadena una recerca amb el seu fill Bruno mentre la seua esposa Maria espera a casa amb un altre fill.

A pesar de certes crítiques inicials a Itàlia a causa de la seua representació negativa dels italians, la pel·lícula va ser elogiada pel seu realisme. Luigi Bartolini, autor de la novel·la original, la va criticar per desviar-se de la seua obra.

En 1954, la revista britànica Sight and Sound la va nomenar la millor pel·lícula mai feta. A més, la Filmoteca Valenciana preserva el patrimoni audiovisual valencià i la memòria col·lectiva amb projeccions que s'obrin amb una mostra de pel·lícules domèstiques en format 9,5 mm.


Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu es realitzen de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, a les 22:30 hores, amb taquilla oberta a les 21:30 hores. Les entrades generals costen 3,50 euros, i hi ha abonaments disponibles per 25 euros per a deu sessions. La programació per dies i la venda d'entrades anticipades en línia es troben al lloc web de l'IVC.


Aquest esdeveniment en els jardins del Palau de la Música com a espai per a les projeccions.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal