La Diputació Provincial assigna 1.800.000€ a salaris de l'equip de govern i diputats de l'oposició La Diputació Provincial assigna 1.800.000€ a salaris de l'equip de govern i diputats de l'oposició
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació Provincial assigna 1.800.000€ a salaris de l'equip de govern i diputats de l'oposició

Assignació de sous als Diputats Provincials

En una decisió presa després de l'últim Ple i publicada el 10 d'agost en el BOP  per compliment de La Llei Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana. Decisió de la Diputació que va ser  proposada per l'equip de govern liderat per Vicent Mompó (PP): L'acord ha establit que els 31 diputats provincials (13 del PP, 12 del PSOE, 3 de Compromís, 2 de VOX i 1 d'Ens Uneix) rebran en total 1.800.000 euros anuals.

Aquest acord contempla l'assignació tant per als membres de l'equip de govern (PP, Ens Uneix i VOX) com per als que hagen estat delegats en competències específiques, així com per als que estan en l'oposició. A més, l'acord -publicat el 10 d'agost en el BOP- estableix que qualsevol Diputat que ho sol·licite podrà optar per una dedicació exclusiva al 100% o al 75%.

En relació al transport, els Diputats podran rebre compensacions segons la distància del seu municipi: 250 euros si està a menys de 19 km, 410 euros fins a 40 km, 615 euros fins a 59 km, 820 euros fins a 79 km i 80 euros fins a 90 km. 

 En la distribució han estat alliberats per la Diputació la totalitat dels 12 diputats del PARTIDO POPULAR, 1 d'ells al 75%; del PSOE han estat 8 del total de 12 que té el partit. De COMPROMÍS han estat 2 del total de 3 que té, 1 de VOX i 1 d'Ens Uneix que exerceix de Vicepresidenta.

L'assignació de salaris serà actualitzada anualment (durant la legislatura) seguint l'IPC.

Els Diputats Provincials a Camp de Túria

Dos Diputats per a Camp de Túria (1 PP, 1 PSOE)  triats pels regidors de 14 municipis de Camp de Túria

Els Diputats provincials són triats pels partits judicials a la província, seleccionats entre els regidors triats de tots els Ajuntaments de cada partit judicial després de la confecció de les llistes dels partits polítics que competeixen a les eleccions. En teoria, els regidors triats de cada partit judicial es reuneixen i trien al representant per a la Diputació Provincial, mantenint el seu càrrec de regidor al mateix temps. Qualsevol remuneració que pugan rebre de l'Ajuntament (sempre que no siga per dedicació exclusiva) és compatible amb el que reben a la Diputació: dietes, assistències a sessions plenàries i comissions, etc.

En el cas de Camp de Túria només corresponen dos Diputats Provincials (1 del  PP de Llíria y 1 del PSOE de Marines), Nàquera i Serra pertanyen al partit judicial de Sagunt;  Sant Antoni de Benaixeve té un Diputat Provincial però triat de entre els regidors del partit Judicial de València, partit judicial del que forma part. De fet, el Diputat  forma part dels 3 regidors triats com a Diputats Provincials corresponen als vots que COMPROMÍS va rebre al partit judicial de València, que abasta municipis com Torrent, Mislata, Catarroja, Sedaví, Meliana,  Paterna, Burjassot, València......, a més de Sant Antoni de Benaixeve, es a dir tota la comarca de l'Horta i, Sant Antoni. La seua elecció va tindre lloc , en l'últim moment i després de la falta d'acord entre els regidors de COMPROMIS de  l'Horta per a elegir el candidat/a número tres.

Als salaris, detallats al marc que segueix, seran afegides les indemnitzacions per desplaçament i a les assistències a plenàries i comissions en cada cas. En el càlcul més baix, un Diputat/da amb dedicació exclusiva al 75% podria rebre entre 50.000 i 55.000 euros bruts anuals (incloent la Diputació i l'Ajuntament). En cas d'un salari major, podrien apropar-se als 85.000 euros. Sense comptar el salari del President que ja rep quasi 84.000 euros de la Diputació. Els portaveus (1 per grup,  rep 73.180€)

A més, la Diputació s'encarregarà de pagar la Seguretat Social corresponent de cada Diputat/da.

Assignació de Sous globals


Relació de Diputats i Partits Judicials

Partit Judic  Diputats Municipi
  PARTIT POPULAR (13)
Xàtiva Vicente José Mompó Aledo (PRES) Gavarda
Alzira Francisco Teruel Machí (GOV) Benimodo
Gandía Avelino Mascarell Peiró (GOV) Jaraco
Llíria (CT) Reme Mazzolari Tortajada (GOV) Llíria
Requena Ricardo Gabaldón Gabaldón (GOV) Utiel
Sagunt María Paz Carceller Llaneza (GOV) Puçol
València Juan Ramón Adsuara Monlleó (GOV) Alfafar
Torrent Amparo Folgado Tonda (GOV) Torrent
València Francisco A. Comes Monmeneu(GOV) Massanasa
València Inmaculada González Martorell(GOV) Picassent
València Laura Sáez Martínez (GOV) Carlet
València Pedro Antonio Cuesta Tobajas (GOV) Meliana
València María del Rocío Gil Uncio (GOV) València
  PARTIT SOCIALISTA (12)
Alzira Neus Garrigues Calatayud Pobla Llarga
Gandía (*)Vicent Mascarell Tarrazona Gandía
Xàtiva (*)Roger Cerdà Boluda Xàtiva
Llíria(CT) (*)María Dolores Celda Lluesma Marines
Sagunto (*)Jorge Vidal Miguel Sagunto
Sueca (*)Jordi Mayor Vallet Cullera
Valencia Nuria Campos Moragón Paterna
València Carlos Fernández Bielsa Mislata
València Empar Folgado Ros Aldaia
València (*)Rafael García García Burjassot
València (*)Eva Ángela Sanz Portero Benetuser
València (*)Vicente Zaragozá Alberola Silla
  COMPROMIS (3)
València María  Dolors Gimeno Valero Catarroja
València (*)Josep Antoni Riera Vicent Meliana
València (*)Pau Andrés Anglés Sant Antoni de B.
  VOX (2)
Valencia Sergio Herrero Rosario Rocafort
València Sergio Pastor Martínez (GOV) Manises
   Ens UNEIX (1)
Ontinyent Natalia Enguix Martínez (GOV) Ontinyent





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal